Doucherails altijd vol schimmel: hoe ze schoon te maken met keukenpapier

door Natasja

01 Maart 2023

Doucherails altijd vol schimmel: hoe ze schoon te maken met keukenpapier
Advertisement

De douche, net als de hele badkamer, is de natste plek in huis en daarom het meest vatbaar voor schimmel. Is het voorkomen of verwijderen van schimmel van muren, tegels en planken al lastig, er is één plek in de douchecabine waar het bijna onmogelijk wordt: de rails. De siliconen delen die ze bevestigen en de hoeken zijn de plaatsen waar schimmel het hardnekkigst voorkomt, waardoor het zeer moeilijk is om het te verwijderen zonder ook de douchewand te beschadigen. 

Er zijn vele middelen om schimmel doeltreffend te verwijderen en tegelijkertijd te voorkomen dat deze opnieuw opduikt, en als het eerste dat in je opkomt bleekmiddel is met alle ongemakken van dien, dan is een van de beste echter een absoluut ongevaarlijk product dat geen onaangename resten achterlaat en geen enkel ongemak veroorzaakt: waterstofperoxide. Laten we samen ontdekken hoe je het combineert met vellen keukenpapier om schimmel voorgoed van de doucherails te verwijderen. 

Advertisement
Creativo

Creativo

Om het schimmelprobleem voor eens en voor altijd op te lossen, heb je slechts twee eenvoudige ingrediënten nodig:

  • 10 volume waterstofperoxide (die gewoonlijk voor huishoudelijk gebruik wordt gebruikt)
  • een rol absorberend papier: keukenpapier, toiletpapier (beter 2-laags, want het andere zou zeer gemakkelijk kapot gaan) of de rollen absorberend papier die gewoonlijk in fabrieken worden gebruikt.

De werkwijze is zeer eenvoudig en zeer snel: leg gewoon 3 lagen papier op de rails (we raden je aan de rollen te gebruiken om stukken te hebben met de exacte lengte van de rail), giet er dan waterstofperoxide over tot ze zeer goed geïmpregneerd zijn. Druk het papier aan zodat het perfect hecht aan de rail en laat het minstens 2 uur inwerken, bij voorkeur de hele nacht. 

Wanneer je het papier gaat verwijderen, zal het vuil gemakkelijk loskomen. Verwijder eventuele resten met behulp van een oude tandenborstel en de rails zijn weer zo goed als nieuw!

Als je geen waterstofperoxide in huis hebt (toch het middel bij uitstek om schimmel te verwijderen), kun je ook azijn, een pasta van baking soda en water of citroenzuur (150 g in 1 liter water) of citroensap gebruiken. Het resultaat zal ook uitstekend zijn.

Ben je klaar om de rails weer te zien glanzen?

Advertisement