Geen ruimte in huis? Denk verticaal, met de handigste accessoires om op te ruimen

door Natasja

23 Februari 2023

Geen ruimte in huis? Denk verticaal, met de handigste accessoires om op te ruimen
Advertisement

Een klein huis, of een overvol huis, misschien zelfs beide: het valt niet mee om ruimte te vinden voor alles wat je wilt, en vooral om je bezittingen goed te organiseren, zodat je altijd alles gemakkelijk kunt vinden, je in de verschillende kamers kunt verplaatsen zonder bang te zijn om tegen stapels wankele voorwerpen aan te lopen, enz.

Om ruimte te maken en je huis echt leefbaar te maken, is het dus de moeite waard om even goed na te denken en te begrijpen waar je de organisatie kunt optimaliseren. Vaak ligt het antwoord op de muren van de kamers en het meubilair, en zelfs rondom de deuren: we hebben het over die accessoires, die veel comfortabele en mooie oplossingen kunnen bieden, zoals die welke we hieronder voorstellen.

Advertisement
Amazon

Amazon

Magnetische planken om aan de zijkant van de koelkast te bevestigen: sommige zijn echt stevig en blijven goed zitten. Perfect voor kruiden, keukenpapierrollen en voorwerpen die niet te zwaar of te omvangrijk zijn.

Advertisement

Een wandkapstok, die in de beste gevallen een mooi, compact ontwerp heeft en gebruikt kan worden voor meer dan alleen jassen, hoeden en sjaals.

aliexpress.com

aliexpress.com

De netten voor groenten en fruit zijn erg handig in de keuken. Je kunt ze ook gebruiken voor extra handdoeken in de badkamer, of om kinderspeelgoed bij het bad op te bergen!

Amazon

Amazon

Haken kunnen onder keukenkastjes worden geplaatst, of zelfs in kasten: men hangt er meestal pollepels aan, maar niets belet je om ze te gebruiken voor tassen of manden die andere dingen bevatten en die niet te zwaar zijn.

Etsy

Etsy

De oude ladder: ooit een trend, nu bijna een nieuwe meubelklassieker! Het helpt om dekens en plaids in de woonkamer, handdoeken in de badkamer, theedoeken in de keuken netjes te houden  of misschien zelfs kleren die verspreid liggen in de kamer op te ruimen, om de beroemde stapel kleren op de stoel te voorkomen.

Advertisement
Amazon

Amazon

Vuilnisemmers: recycling is in veel delen van de wereld al lang een realiteit. Handig, maar in huis alle bakken te hebben is moeilijk. Tenzij je kiest voor kleinere bakken die regelmatig worden geleegd in de bakken die precies voor de inzameling bedoeld zijn.

Niet iedereen kan een hele kamer als thuiskantoor gebruiken, met heel veel meubels. Soms kun je alleen een bureau tegen de muur gebruiken en verder weinig. Waarom dan niet juist die muur voorzien van opberghouders?

Advertisement
IKEA

IKEA

Trolleys: een andere moderne meubelklassieker, te gebruiken in alle kamers van het huis, soms als 'mini' alternatief voor het kookeiland!

Amazon

Amazon

Haken voor bezems en stelen voor andere hulpmiddelen: ze brengen orde in hoeken van het huis, bergkasten en zelfs kasten. Geen voorwerpen meer die op elkaar vallen in krappe ruimtes.

Advertisement

De achterkant van stevigere deuren kan worden voorzien van speciale rekjes, uitgerust met manden en andere nuttige steunen.

Een kamerscherm dat als scheidingswand fungeert, maar ook voorzien is van vakken, haken of opbergmanden. En in dezelfde geest ook boekenkasten of planken die het slaapgedeelte scheiden van een ander gedeelte van dezelfde ruimte: elk scheidingselement, kortom, kan multifunctioneel worden.

Advertisement
Amazon

Amazon

Schappen onder planken: in de badkamer, in de keuken, in de washoek, onder boekenplanken Er is bijna geen ruimte in huis waar ze niet van pas komen!

Welke oplossing heeft jouw voorkeur om extra ruimte in huis te vinden?

Advertisement