Dekbedovertrekken verwisselen wordt eenvoudig met de 'burrito'-methode

door Natasja

13 Februari 2023

Dekbedovertrekken verwisselen wordt eenvoudig met de 'burrito'-methode
Advertisement

Het gebruik van een dekbed en een dekbedovertrek is een praktisch en bevredigend alternatief voor de klassieke sprei met een laken eronder. Behalve dat het handig is omdat dekbedovertrekken vaker en gemakkelijker kunnen worden gewassen, alsof het lakens zijn, heeft het als voordeel dat je het uiterlijk van het bed regelmatig kunt veranderen met de patronen en kleuren die je het mooist vindt. De trend heeft echter een keerzijde.

Het lastige is dat het instoppen van het dekbed in het dekbedovertrek bijna altijd een lastige en langzame handeling blijkt te zijn, vooral als het niet door twee personen wordt gedaan. We zeiden "bijna" altijd, want dankzij de methode die we gaan illustreren, wordt deze taak zeer snel en gemakkelijk, soms zelfs aangenaam. Als je verder leest, zul je begrijpen hoe dit mogelijk is.

via @sara_home_organizer/Instagram

Advertisement
@sara_home_organizer/Instagram

@sara_home_organizer/Instagram

Het onderwerp op Instagram wordt behandeld door @sara_home_organiser, een succesvolle home organizer die trucs en andere weetjes deelt met haar vele volgers op het populaire sociale netwerk. Hier plaatste ze een video waarin ze laat zien wat de "burrito-methode" wordt genoemd. Dit is een speciale methode om het dekbed in de zak van het dekbedovertrek te stoppen. De stappen van de video zijn duidelijk en vrij vanzelfsprekend: 

  • Leg het dekbedovertrek op het bed met de opening naar het voeteneind van het bed en de kant die naar buiten moet, naar binnen gekeerd.
  • Leg het dekbed ook over het overtrek, met de hoeken op elkaar.
  • Begin aan het uiteinde van het bed en rol het overtrek en het dekbed op tot een worst.
  • Wanneer je het einde bereikt, neem je het uiteinde van de kant die binnenstebuiten is gekeerd en bedek je de ontstane worst, zoals je met een capuchon zou doen.
  • Steek je hand in de ontstane opening, pak het dekbed vast en trek eraan, waarbij je het afrolt tot het weer op het bed ligt.
  • Nu is het dekbed klaar om te worden opgemaakt, zoals je gewoonlijk doet bij het opmaken van het bed. 

De hele handeling duurt slechts enkele minuten en het resultaat zal perfect zijn. Als je wilt, kun je alle stappen die in de betreffende video https://www.instagram.com/reel/CjKQGQPo3dF/ worden beschreven op het profiel van de gebruiker bekijken, zodat je de techniek sneller kunt leren.

Je moet het gewoon proberen! 

Advertisement