Alles wat je nodig hebt is een beetje fantasie: 12 geniale trucs om je leven te vereenvoudigen

door Natasja

11 Februari 2023

Alles wat je nodig hebt is een beetje fantasie: 12 geniale trucs om je leven te vereenvoudigen
Advertisement

Door de drukte van het moderne leven vragen we ons steeds vaker af of er een alternatieve manier is om bepaalde handelingen uit te voeren en tegelijkertijd ons leven te vereenvoudigen of tijd te besparen. Als je creatief genoeg bent, heb je vast wel een paar trucjes bestudeerd om je ervaring thuis of buiten te verbeteren. Er zijn veel momenten waarop een beetje creativiteit ons helpt om dingen sneller te doen of ons gewoon beter te voelen, comfortabeler te zijn of minder moeite te doen, en er zijn genoeg internetsites vol met deze "life hacks", letterlijk "levenstrucs", d.w.z. geniale oplossingen voor kleine, alledaagse problemen.

Je gebruikt er zeker al verschillende in je dagelijkse routine, maar als je ervan overtuigd bent dat ze niet genoeg zijn, zijn er hier 12 die je kunt toevoegen aan je dagelijkse routine.

Advertisement

1. Anti-geur maandverband

1. Anti-geur maandverband

TheVietnameseBread/Reddit

Maandverband is een uitstekende geurabsorberende en geurbestendige inlegzoog voor je gesloten schoenen.

Advertisement

2. Zakjes sluiten

2. Zakjes sluiten

humanperson011001/Reddit

Als je een zak chips of popcorn hebt geopend maar nog niet op hebt, kun je deze gemakkelijk weer sluiten zonder knijpers, klemmen of elastiekjes. Gewoon de bovenkant van de zak enkele malen vouwen, de hoeken omvouwen en het gevouwen deel omdraaien. Het zakje zal perfect verzegeld zijn.

3. Borstels in de koffer

3. Borstels in de koffer

Philly4Sure/Reddit

Als je op reis moet en weinig ruimte in de koffer hebt of gewoon niet het risico wilt lopen dat de borstel met beschadigde tanden op je bestemming aankomt, kun je hem in een schoen stoppen: zo bespaar je ruimte en ben je er zeker van dat hij goed beschermd is tegen eventuele schade door pletten!

4. Anti-val potlood

4. Anti-val potlood

RexianOG/Reddit

Heb je ook genoeg van potloden met gebroken punten? Om dit te voorkomen moet je voorkomen dat ze van het bureau rollen telkens als je ze neerlegt. Je kunt dit eenvoudig doen door een elastiekje of een gummetje aan het uiteinde te bevestigen of een documentenklemmetje eraan vast te bevestigen.

5. Anti-vlekken folie

5. Anti-vlekken folie

FordLightning/Reddit

Ken je die vervelende tomatenvlekken die onuitwisbaar op plastic bewaardozen blijven zitten? Je kunt ze voorkomen door keukenfolie in de doos aan te brengen voordat je de deksel sluit.

Advertisement

6. Schroeven en bouten op hun plaats

6. Schroeven en bouten op hun plaats

zoltamatron/Reddit

Als je een meubelstuk of inrichtingselement moet opbergen of vervoeren, zul je er zeker aan denken om het eerst te demonteren. Wat te doen met de kleinere stukken, de schroeven, inzetstukken en bouten die nodig zijn om het bij elkaar te houden? Simpel: doe ze in een plastic zakje en plak ze vast aan het meubelstuk, dan raak je ze onmogelijk kwijt!

7. Hamburger

7. Hamburger

B-ha-P/Reddit

Erger je je ook aan stukjes vlees, kaas en groenten die voortdurend van je broodje vallen? De oplossing is eenvoudig: neem een slablaadje en gebruik het om de inhoud van het broodje in te pakken: wanneer je het eet, zal het fungeren als een houder voor alle vulling.

Advertisement

8. Decoratieve verlichting

8. Decoratieve verlichting

Reddit

Je kunt decoratieve lampjes ophangen, voor de feestdagen of het hele jaar door om de kamer op te fleuren, met behulp van douchehaken die aan de gordijnstang hangen.

9. Kapstokhaak

9. Kapstokhaak

tboy2000/Reddit

Kom je een openbaar toilet binnen en realiseer je je dat er geen haak is om tassen en jassen op te hangen? Je kunt het probleem oplossen door je sleutelbos aan de deur te klemmen.

Advertisement

10. Kruiden

10. Kruiden

Reddit

Om je gerechten meer smaak te geven, kun je gehakte kruiden bereiden en deze in handige porties invriezen voor gebruik wanneer het nodig is. Je kunt deze truc ook gebruiken voor zelfgemaakte sauzen, soepen en conserven.

11. Alternatief ijs

11. Alternatief ijs

Kelbel2525/Reddit

Gebruik bevroren druiven of andere stukken fruit of groenten om je drankjes koud te houden: ze voorkomen dat het ijs smelt en de drank verwatert!

Advertisement

12. Herbruikbare emmer

12. Herbruikbare emmer

i_make/Reddit

Als je moet schilderen, vooral als je van plan bent verschillende kleuren te gebruiken, doe dan een plastic zak in de verfemmer: zo hoef je hem niet schoon te maken en blijft hij schoon, en bespaar je tijd als je van kleur verandert.

Welke trucs gebruik jij in je dagelijks leven?

Advertisement