Doe-het-zelf geurzout: de snelle manier om het huis te versieren met een potje dat een aangenaam geur verspreidt

door Natasja

30 Augustus 2021

Doe-het-zelf geurzout: de snelle manier om het huis te versieren met een potje dat een aangenaam geur verspreidt
Advertisement

Een kamer met een aangename geur binnengaan, of het nu fris en balsamisch is of meer kruidig of bloemig, is natuurlijk altijd fijn en maakt je huis ook gastvrijer. Naast ervoor zorgen dat je huis schoon en opgeruimd is, kun je ook een extra vleugje geur toevoegen door het aroma te kiezen dat bij jouw smaak past.

Een gemakkelijke manier om je huis te parfumeren is door gekleurde geurzouten te maken en ze in een mooi potje te doen om een plank of kast te versieren. Het is een snel en creatief werkje dat je huis nog aangenamer maakt, dus lees verder om te ontdekken hoe je doe-het-zelf geurzout maakt.

Advertisement
Tutorial via Livare_lunae/facilisimo

Tutorial via Livare_lunae/facilisimo

Wat je nodig hebt:

  • Een glazen pot of potje (zoals die gebruikt worden voor geurkaarsen).Het belangrijkste is dat er een deksel op zit, zodat de geur langer blijft hangen, door de pot af te sluiten als hij niet nodig is.
  • Grof keukenzout
  • Kleurstof: het is beter om voedingskleurstof te gebruiken, bij voorkeur in gelvorm. Maar poeders zijn ook prima.
  • Een parfum of, beter nog, een of meer essentiële oliën die je lekker vindt ruiken
  • Een diep schoteltje, of een kom waarin je alles kunt mengen (beter als je het schoteltje verder gebruikt voor andere klusjes en niet voor voedsel, of dat het een schoon bakje is die je zonder problemen kunt weggooien).
  • een lepel.


Hoe bereid je het geurzout:

    1. Maak het potje voor het zout grondig schoon en verwijder eventuele wasresten in het geval van kaarsen.
    2. Giet de nodige hoeveelheid grof zout in de pot waarin je de ingrediënten zult verwerken: bedenk hoeveel je nodig hebt om de pot naar wens te vullen.
    3. Voeg de kleurstof toe aan het zout en roer met een lepel tot de gewenste kleur is bereikt. Het is het beste om beetje bij beetje toe te voegen om de intensiteit van de kleur te controleren.
    4. Wanneer je de gewenste en homogene kleur hebt, voeg het parfum of de etherische olie van je keuze toe, en roer onmiddellijk met de lepel om het gelijkmatig te verdelen.
   5. Je kunt het mengsel nu in het potje gieten en het neerzetten waar je maar wilt.

Advertisement
Tutorial via Livare_lunae/facilisimo

Tutorial via Livare_lunae/facilisimo

Het is echt gemakkelijk, en je kunt je het ook personaliseren door lagen van verschillende kleuren te gebruiken. Het belangrijkste is dat je dezelfde geur gebruikt voor elke kleur die je maakt, en dat je de lagen dan voorzichtig op elkaar giet zodat ze niet te veel vermengen. Maar misschien vind je het leuker om gekleurde korrels te mengen, of misschien experimenteer je liever met verschillende geuren samen!

Voor meer informatie, zie deze handleiding: https://manualidades.facilisimo.com/diy-sales-aromaticas_1137969.html

Advertisement