Dagelijkse problemen vergeten: 18 mensen die creatieve oplossingen hebben gevonden

door Natasja

28 Januari 2023

Dagelijkse problemen vergeten: 18 mensen die creatieve oplossingen hebben gevonden
Advertisement

In het dagelijks leven stuiten we vaak op kleine organisatorische problemen of logistieke moeilijkheden waardoor we kostbare tijd verliezen. En even vaak vragen we ons af of er een praktischer of snellere manier is om lange of vervelende dagelijkse taken uit te voeren of om snel van een of andere vervelende taak af te komen.

Een creatieve benadering van dit soort problemen kan in deze gevallen de winnende bondgenoot blijken te zijn, die ons helpt alternatieve oplossingen te vinden voor deze alledaagse moeilijkheden, die ons niet alleen veel tijd, maar ook veel moeite besparen. Voor wie creatief is, is er gelukkig de mogelijkheid om via internet de creativiteit van anderen over te nemen: we laten 18 foto's van mensen zien die met creatief denken kleine alledaagse ergernissen eindelijk zijn vergeten.

Advertisement

1. De theelepel

1. De theelepel

ggfchl/Reddit

Ben je op kantoor maar ben je het lepeltje vergeten voor je gezonde yoghurt snack? Geen probleem: neem de aluminiumfolie die als deksel dient en vouw hem kunstig op, in plaats van hem op te rollen en in de vuilnisbak te gooien. Het zal een perfecte theelepel zijn!

Advertisement

2. Georganiseerde kabels

2. Georganiseerde kabels

Quietation/Reddit

Ken je de wirwar van elektrische kabels achter bureaus op kantoor of thuis? Dat hoeft niet meer door documentenklemmen te gebruiken! Deze voorwerpen kunnen op twee manieren creatief voor dit doel worden gebruikt: om kabels op te bergen in lades door ze netjes op te rollen zodat ze niet in de knoop raken, of bevestigd aan het oppervlak van het bureau om ze te ondersteunen. Briljant, vind je niet?

3. Monoporties

3. Monoporties

cynicaloptimist57/Reddit

Hoe handig is het om maaltijden vooraf te bereiden en in te vriezen! Om niet alle bakjes in huis te gebruiken en kant-en-klare porties te garanderen, gebruik siliconen ijsvormpjes!

4. Bezemhouder

4. Bezemhouder

Quietation/Reddit

Om de bezemkast altijd netjes te houden en waardevolle vloerruimte vrij te maken, maak een aan de muur bevestigde bezemhouder van een flexibeam.

5. Kurkentrekker

5. Kurkentrekker

Quietation/Reddit

Moet je een fles met een kurk openen, maar kun je de kurkentrekker niet vinden? Probeer een mes en vork, ze zullen geweldige vervangers zijn!

Advertisement

6. Vingerbeschermer

6. Vingerbeschermer

Quietation/Reddit

Wanneer je een spijker in een oppervlak moet slaan, vermijd dan het pletten van je vingers met behulp van een fijntandige kam: deze is perfect om de spijker te ondersteunen en tegelijkertijd je vingerkootjes te beschermen!

7. Overgieten

7. Overgieten

Quietation/Reddit

Bij het gieten uit een houder met een brede opening is het altijd moeilijk, om niet te zeggen onmogelijk, om te voorkomen dat een deel van de vloeistof langs de buitenkant van de oorspronkelijke houder druppelt. Voor verf is een uitstekende remedie om twee stroken papiertape op de opening van het blik aan te brengen: die begeleiden het gieten van de verf en voorkomen het vervelende druipen.

Advertisement

8. Lades in orde

8. Lades in orde

LookDamnBusy/Reddit

Je kledingkast netjes hebben en je kleren altijd bij de hand, is essentieel om onnodig tijdverlies te voorkomen als je je 's morgens klaarmaakt om de deur uit te gaan. Ruimte optimaliseren is net zo belangrijk, vooral als je veel kleren hebt. Waarom dan niet een middel dat al voor koffers wordt gebruikt? Houd je broeken of t-shirts netjes opgerold en naast elkaar gerangschikt: dan zijn ze gemakkelijk terug te vinden en heb je veel meer ruimte in de lades.

9. IJs en suiker of zout om vlekken te verwijderen

9. IJs en suiker of zout om vlekken te verwijderen

sabotnoh/Reddit

Bij het schoonmaken van een fles of houder met een smalle hals is het altijd moeilijk om de bodem te bereiken en te reinigen, vooral wanneer de vlekken bijzonder vastzitten, zoals koffieresten. Voor een effectieve reiniging kun je ijs met suiker of zout in de houder doen. Schud de houder meerdere malen in alle richtingen en spoel af: het zal perfect schoon zijn.

Advertisement

10. Strijkijzer niet alleen om te strijken

10. Strijkijzer niet alleen om te strijken

GodofAeons/Reddit

Tijdens een zaken- of vakantiereis komt het wel eens voor dat je kant-en-klare maaltijden koopt om ze na een verkwikkende douche rustig in de hotelkamer op te eten, om te voorkomen dat je na een lange vermoeiende dag er weer uit moet. Maar hoe warm je je eten op zonder magnetron? Simpel: neem een strijkijzer en haal het over je in folie verpakte maaltijd. Het zal snel warm worden.

11. Gebruiksklare kruiden

11. Gebruiksklare kruiden

AwkwardChuckle/Reddit

Heb je veel kruiden en zoek je een praktische manier om ze te bewaren? Hang ze aan de binnenkant van de deuren van de kast met haken: je bespaart ruimte in de kast en de kruiden zijn altijd bij de hand.

Advertisement

12. Dozenhouder

12. Dozenhouder

snwbrdwndsrf/Reddit

Als je dozen hebt om weg te gooien en niet weet hoe je ze moet opbergen terwijl je wacht om ze naar de recyclagebak te brengen, probeer dan het oude frame van een wasbak. Het zal perfect zijn voor het doel.

13. De herstellende noot

13. De herstellende noot

Optimal-Mastodon9499/Reddit

Om krassen op je houten meubelen te verwijderen, kun je een walnoot over het bekraste oppervlak wrijven; het wordt weer zo goed als nieuw.

Advertisement

14. Veilig deksel

14. Veilig deksel

franklyeddie/Reddit

Als je een blikken deksel veilig moet sluiten, maar geen gaas in huis hebt, kun je het vervangen door een mondkapje; maar zorg ervoor dat het nieuw is!

15. DIY schoenenrek

15. DIY schoenenrek

Prasadvarma777/Reddit

Waarom een schoenenrek kopen als je gemakkelijk zelf een op maat gemaakt rek van pallets kunt maken?

Advertisement

16. DIY ijs

16. DIY ijs

Business-Stuff8711/Reddit

Als je instant ijs nodig hebt maar het niet in huis hebt, maak het dan met gelballetjes en een vacuümzak.

17. Anti-overstroming schop

17. Anti-overstroming schop

AliceatLast2018/Reddit

Als je de vriezer moet ontdooien of het filter van de wasmachine moet schoonmaken, vraag je je waarschijnlijk af hoe je kunt voorkomen dat de vloer onderloopt. De oplossing is eenvoudig: plaats een veegblik onder de uitgangsopening!

18. Sleutelhanger

18. Sleutelhanger

mainguy/Reddit

Als je er genoeg van hebt altijd naar je huissleutels te zoeken en tijd te verspillen voordat je het huis uitgaat, probeer ze dan aan een magneet te binden: je kunt ze altijd aan de deurklink laten hangen.

Heb jij wel eens problemen in je dagelijks leven creatief opgelost?

Advertisement