IKEA Hacks: een prachtig scherm voor de slaapkamer maken

door Natasja

22 Januari 2023

IKEA Hacks: een prachtig scherm voor de slaapkamer maken
Advertisement

Ken je die lege ruimte in je slaapkamer, tussen de kledingkast en de muur, die we meestal gewoon vullen met een stoel waar we onze kleren op een stapel gooien? Heb je er wel eens aan gedacht het mooier te maken door het anders in te richten? Je zou bijvoorbeeld een kleine kleedkamer kunnen creëren met een kamerscherm, zodat je een privéhoekje hebt om je om te kleden en je kleren niet laten rondslingeren. 

In winkels zijn schermen naar ieders smaak, in alle maten en in veel verschillende modellen te vinden, maar ze zijn vaak erg duur. In werkelijkheid is het heel gemakkelijk om er zelf een op maat te maken tegen zeer lage kosten, te beginnen met eenvoudige IKEA-boekenkastconstructies. Laten we samen uitzoeken hoe je dit kunt doen.

via @shaynaalnwick/TikTok

Advertisement
@shaynaalnwick/TikTok

@shaynaalnwick/TikTok

De TikTtokker @shaynaalnwick https://www.tiktok.com/@shaynaalnwick deelt veel interessante video's over DIY home decor op haar kanaal. In een ervan laat ze ons zien hoe we een prachtig scherm voor de slaapkamers of inloopkasten kunnen maken, met behulp van de zijsteunen van de IVAR-serie rekken van IKEA voor de constructie. Het materiaal voor dit eenvoudige meubelstuk is zeer weinig: 

  • 3 IVAR zijsteunen
  • verf voor hout
  • klapscharnieren
  • jute, linnen of katoenen doek naar keuze 30x150 cm
  • 30 cm bamboestokken

Laten we eens kijken hoe je het maakt.

Advertisement
@shaynaalnwick/TikTok

@shaynaalnwick/TikTok

Het maken van dit scherm vereist slechts een paar eenvoudige stappen: het enige wat je hoeft te doen is de steunen te schilderen met de verf van je keuze; je kunt dan ofwel de kleur van de meubels in de kamer aanpassen of een neutrale kleur kiezen, waardoor het scherm overal gemakkelijk opnieuw kan worden gebruikt. Zodra ze droog zijn, zet je ze in elkaar met de klapscharnieren en maak je het doek in je favoriete stof vast met een spijkerpistool, nadat je het zorgvuldig hebt gestreken. Je kunt voor je sieraden of riemen steunen met bamboestokken van 30 cm aanbrengen, die je rechtstreeks in de reeds in de steunen aanwezige gaten steekt. Het scherm staat klaar om je te beschermen en waardevolle hulp te bieden wanneer je je omkleedt. Dit project kan, afhankelijk van de behoefte en de grootte van de gekozen steunen, ook worden aangepast voor andere doeleinden, zoals het indelen van een open ruimte of het creëren van een afscheiding voor de badkamer. De enige beperking is je eigen fantasie.

Bekijk de video https://www.tiktok.com/@shaynaalnwick/video/7177068043091070214 om de werkwijze te zien, en veel plezier!

Advertisement