Geen vette olieflessen meer met een eenvoudige maar geniale truc

door Natasja

02 Februari 2023

Geen vette olieflessen meer met een eenvoudige maar geniale truc
Advertisement

Olieflessen zijn zeker heel mooi om te zien en veel geschikter om olie in te bewaren. Sommige mensen verkiezen ze veruit boven een klassiek olieflesje. Dit geldt vooral voor kenners, die bijzonder gehecht zijn aan het etiket met het kwaliteitscertificaat en die heel goed weten hoezeer het materiaal en de kleur van de fles van invloed zijn op het bewaren van de olie zelf.

Het gebruik van olie rechtstreeks uit de fles brengt echter een praktisch probleem met zich mee. De fles wordt gemakkelijk vet en, eenmaal vet, wordt het zelfs moeilijk om hem vast te houden zonder het risico dat hij uit je handen glijdt en breekt. Om nog maar te zwijgen van het ongemak om het aan te raken en je handen of kleren vet te maken. Dit gebeurt meestal aan de bovenkant, in het halsgedeelte van de fles. Het is van daaruit dat de olie meestal naar beneden kan lopen terwijl je het giet, en het is van daaruit dat het alles vet wordt.

Is daar dan een oplossing voor? Natuurlijk wel. Er is een zeer eenvoudige techniek om de flessen niet vet te laten worden en we laten die hieronder zien.

via @twinshomemeg/TikTok

Advertisement
@twinshomemeg/TikTok

@twinshomemeg/TikTok

@twinshomemeg, de TikTokker-tweeling die vaak dergelijke tips geeft, deelt de onschatbare en slimme truc. Ze toonden de ingenieuze strategie om olieflessen niet vet te laten worden. Om het toe te passen heb je alleen wegwerpwattenschijfjes en een schaar nodig. 

Zodra je alles hebt wat je nodig hebt, hoef je dat schijfje alleen nog maar dubbel te vouwen en met de schaar een gat in het midden te knippen, zodat wanneer je hem weer opent, er in het midden een gat ontstaat. Vergroot het, met behulp van je handen, zodat de diameter even groot wordt als de hals van de fles. Nu kun je het gemakkelijk over de hals zelf schuiven. Het schijfje, in deze positie, zorgt ervoor dat de olie, wanneer deze ontsnapt, wordt geabsorbeerd en niet de rest van de fles bevuilt. En dat maakt de fles veel comfortabeler en hanteerbaarder, waardoor het risico dat hij vuil wordt of uit je handen glijdt veel kleiner wordt.

Deze handeling kan natuurlijk vaak worden herhaald om het schijfje te vervangen wanneer deze doorweekt is met olie en zijn werk niet meer doet. Je kunt deze zeer eenvoudige techniek in de praktijk zien door de video https://www.tiktok.com/@twinshomemeg/video/7182898901110836486 te bekijken die op het profiel van @twinshomemeg wordt genoemd.

We weten zeker dat je het snel gaat uitproberen! 

Advertisement