Laat de hele badkamer met 7 eenvoudige DIY methodes lekker ruiken

door Natasja

25 Januari 2023

Laat de hele badkamer met 7 eenvoudige DIY methodes lekker ruiken
Advertisement

Elke kamer in huis, als die schoon en geparfumeerd is, is aangenamer om in te leven, maar misschien geldt dit nog meer voor de badkamer. Daar valt elke geur die ook maar een beetje onaangenaam veel meer op, waardoor de kamer zelf even onaangenaam wordt. Er zijn veel factoren die onaangename geuren in de badkamer kunnen veroorzaken, en er moet altijd voor worden gezorgd dat ze worden vermeden, maar er zijn ook een aantal DIY methodes die je helpen een aangename geur in de ruimte te verspreiden zonder dat je elke keer een luchtverfrisser moet kopen.

Dit zijn slechts een paar handelingen, die regelmatig maar niet te vaak moeten worden gedaan, en die echt een verschil kunnen maken. Lees er hieronder enkele.

Advertisement
gingerbread_cereal/Reddit

gingerbread_cereal/Reddit

Aromatische kruiden helpen het hele huis te parfumeren, en de badkamer is daarop geen uitzondering. In deze ruimte is het misschien zelfs gemakkelijker om gebruik te maken van de geuren van bepaalde planten, omdat je bij elk gebruik kunt profiteren van de warme stoom die uit de douche en het bad komt.

Als je een raam hebt dat blootstaat aan de zon, kun je potten met aromatische planten zoals lavendel, munt, tijm of eucalyptus op de vensterbank zetten. En dezelfde planten zijn ook goed te gebruiken om op te hangen: gebruik kleine bosjes van deze gedroogde kruiden, en hang ze achter de douchekop of vrij dicht bij de douchekop of de badkraan. De hete stoom die bij het wassen vrijkomt, laat de geur van de oliën in de bladeren vrij.

Natuurlijk is het ook mogelijk om de aangename geuren van deze en andere planten, gecombineerd met specerijen, gedroogde vruchten of ook bloemblaadjes van sommige geurende bloemen (vooral rozen), te benutten voor potpourri potten die je kan personaliseren.

Advertisement

Wasmiddel of wasverzachter

Wasmiddel of wasverzachter

hermionejeanweasley/Reddit

Het water in het toiletreservoir kan ook helpen: je kunt er een paar druppels van je favoriete wasmiddel of wasverzachter in gieten en ruik hoe aangenaam dat is.

Je kunt ook een DIY parfum maken in een spuitfles: vul deze met twee delen water en een deel alcoholazijn (of ook pure wodka van lage kwaliteit) en voeg vervolgens een theelepel of twee wasmiddel of, nog beter, wasverzachter toe. Goed schudden en op de badkamergordijnen spuiten, zonder ze te nat te maken maar gewoon vernevelen.

Essentiële oliën

Essentiële oliën

lat204/Reddit

De eenvoudigste en snelste methode is wellicht de populairste: giet een paar druppels van een essentiële olie naar keuze in de kartonnen koker van een toiletpapierrol. Of op het toiletpapier zelf.

Of je kunt essentiële oliën op een doekje of een watje in de prullenbak doen, tegen veel onaangename geuren.

Al deze methodes, gecombineerd met een aantal trucjes, zoals voortdurend schoonmaken, vochtige handdoeken verwijderen en de ruimte elke dag en vooral na het douchen of baden goed luchten, kunnen je echt een badkamer opleveren die altijd in topconditie zijn en heerlijk ruiken!

Advertisement