Een paar eenvoudige natuurlijke middelen kunnen je helpen beter te slapen

door Natasja

23 December 2022

Een paar eenvoudige natuurlijke middelen kunnen je helpen beter te slapen
Advertisement

Het is niet altijd gemakkelijk om 's avonds naar bed te gaan met een heldere geest en in volledige ontspanning, zodat je op een natuurlijke en soepele manier in slaap kunt vallen. Er zijn stressvolle dagen en tijden waarin elk beetje hulp om je te ontspannen een kostbare bron wordt dat moet worden gekoesterd.

Een kleine truc die je kan helpen slapen, en in ieder geval het moment dat je naar bed gaat aangenamer kan maken, is je te hullen in een licht parfum, een geur die de zintuigen echt ontspant. Dit zijn immers de basisprincipes van de aromatherapie, die het proberen waard is, althans in de eenvoudigste en "DIY" vormen zoals hieronder aangegeven.

Advertisement
Creativo

Creativo

Geuren die helpen ontspannen en slapen zijn divers, en de gemakkelijkste manier om hun voordelen te benutten is de relevante essentiële oliën te verkrijgen. De meest effectieve zijn oliën die worden gewonnen uit de planten van:

  • Lavendel, waarvan ook wordt gezegd dat het pijn verlicht en vaak wordt opgenomen in therapieën tegen slapeloosheid.
  • Vanille: duidelijk zoeter en heeft ook kalmerende eigenschappen.
  • Roos: het bloemenparfum bij uitstek wordt ook gebruikt in diverse cosmetica om 's avonds voor het slapen gaan aan te brengen!
  • Jasmijn: een van de meest elegante en bedwelmende parfums, het helpt je meer ontspannen en dieper te slapen.
  • Sandelhout: een beetje zoals vanille is deze geur vrij intens, en waar die heel zoet is, heeft deze een harsachtige kwaliteit die niet iedereen lekker vindt. Maar als je het niet erg vindt, is het een andere essentiële olie die geweldig is om je te helpen een goede nachtrust te krijgen.

Hoe te gebruiken: er zijn hoofdzakelijk twee methoden.

  • Door 4 of 5 druppels ruim uit elkaar op het kussen te laten vallen, te vernieuwen zodra je de gekozen geur niet meer ruikt (meestal om de 3 of 4 dagen);
  • Week een (of meer) wattenschijfjes met elk 2 of 3 druppels en stop ze in de kussensloop. In plaats van een wattenschijfje kun je natuurlijk ook lappen stof of oude handdoeken gebruiken.

Je kunt ook op zoek gaan naar geurverspreiders die alleen deze geuren hebben, hoewel het altijd het beste is om ervoor te zorgen dat het 100 procent natuurlijke geuren zijn, zoals die in natuurwinkels te vinden zijn.

Heb je deze remedies wel eens geprobeerd met essentiële oliën?

Advertisement