Ruim je huis op met de juiste accessoires

door Natasja

24 December 2022

Ruim je huis op met de juiste accessoires
Advertisement

Het huis netjes houden is natuurlijk een constante inspanning van iedereen die onder hetzelfde dak woont, maar de juiste accessoires helpen daar zeker bij. Er zijn namelijk heel veel plekken en ruimtes in het huis die beter georganiseerd kunnen worden met behulp van een geschikt hulpmiddel. Soms moet je gewoon weten welke je nodig hebt.

Het kunnen accessoires zijn om dingen aan de muur of aan de binnenkant van meubels op te hangen, om dingen netjes te houden in kasten en op planken, enz. Bekijk de hieronder aangeboden artikelen, misschien vind je een idee dat bij jou past.

Advertisement
Sheet Keeper/Etsy

Sheet Keeper/Etsy

Als je een paar kasten hebt met planken vol lagen en lagen lakens, en neem je niet graag je toevlucht tot de kussensloopmethode (waarbij de hele set wordt opgevouwen en in een van de kussenslopen wordt gelegd), dan kunnen elastische banden zoals deze je helpen ervoor te zorgen dat dekens en beddengoed altijd in compacte, gemakkelijk te stapelen pakjes blijven. Wanneer je er een nodig hebt, zal het gemakkelijker zijn die uit de stapel te nemen.

Advertisement
Amazon

Amazon

Onder de spoelbak in de keuken of badkamer zullen een paar van deze haken om alle spuitflessen netjes te houden zeker voor veel mensen van pas komen!

Amazon

Amazon

En als je ook wat ruimte wilt maken in de koelkast, kun je iets ophangen... onder de planken. Zoals bij bierflesjes en dergelijke, met zeer sterke haken!

Amazon

Amazon

Voor de binnenwanden van kasten en voorraadkasten helpen plakstrips met haken voor het plaatsen van potjes met verschillende kruiden om veel meer ruimte te vinden voor andere spullen op keukenplanken en rekken.

Amazon

Amazon

Is er in de kinderkamer een stapel knuffels die nooit een plek kunnen vinden? Hier is een type meubel dat geschikt is om ze allemaal op te bergen, met handige elastische koorden die het ook gemakkelijk maken om elke knuffel te vinden die in de stapel verborgen is.

Advertisement
Amazon

Amazon

Een element waar je al je make-upspullen netjes kunt opbergen, bespaart veel tijd. Deze is zeer ruim, en draaibaar: als je ruimte hebt in de badkamer of slaapkamer, is hij het overwegen waard.

Amazon

Amazon

Hoe vaak staat het ontbijtkastje vol met wankele torens waarvan je bang bent dat ze op de grond zullen vallen en verbrijzelen telkens als je haast hebt? Er zijn schijfvormige, uitschuifbare verdelers die tussen twee bekers van gelijke omtrek kunnen worden geplaatst, zodat ze steviger kunnen worden gestapeld!

Advertisement
Amazon

Amazon

Net als in alle kasten en schappen in huis kunnen ook in de koelkast speciale mandjes worden gebruikt om alles langer opgeruimd en schoon te houden.

StorageTheory /Etsy

StorageTheory /Etsy

Er zijn zelfs houders om gebruik te maken van de zijwanden, perfect voor potjes zoals die van bepaalde yoghurts.

Advertisement
Amazon

Amazon

 In de bijkeuken, de garage en overal waar bezems en ander schoonmaakgereedschap wordt bewaard, helpt een set verstelbare haken als deze om alles netjes te houden.

Welke zijn de opruimaccessoires waar jij niet zonder kunt?

Advertisement