Ontdek hoe je met citroenzuur de hele badkamer kunt laten glanzen

door Natasja

11 December 2022

Ontdek hoe je met citroenzuur de hele badkamer kunt laten glanzen
Advertisement

Citroenzuur is een van nature in citrusvruchten voorkomende stof die kunstmatig wordt geëxtraheerd en in de vorm van poeder of korrels wordt verkocht voor vele specifieke doeleinden op het gebied van huishoudelijke en persoonlijke verzorging.

Het is dus een samenstelling van natuurlijke oorsprong die, dankzij zijn zure formulering, zoals zijn naam al aangeeft, veel reinigingsproblemen kan oplossen. Het is met name een uitstekende kalkverwijderaar. Daarom zijn er heel veel toepassingen voor in het huishouden.

We onthullen hieronder een methode om de eigenschappen ervan te gebruiken om de badkamer perfect schoon te maken, zodat deze hygiënisch, glanzend en altijd onberispelijk is.

Advertisement
roboticfedora/Reddit

roboticfedora/RedditIn het bijzonder laten we je de werkwijze zien om een uitstekende natuurlijke multifunctionele reiniger op basis van citroenzuur te verkrijgen, waarmee je altijd een perfect schone badkamer kunt hebben. Voor een hoeveelheid product die royaal genoeg is om te bewaren, heb je nodig

  • 300 gram citroenzuur
  • Twee liter water
  • Twee glazen citroensap
  • Een spuitbus

De reden waarom het nuttig is om een reinigingsmiddel te maken, is dat door binding met water, citroenzuur zijn pH-waarde en eigenschappen activeert.

Advertisement
 Fancy-Plantsy/Reddit

Fancy-Plantsy/Reddit

Je kunt nu als volgt te werk gaan:

  • Voeg het citroenzuur toe aan het water in een kom, laat het oplossen en roer goed door.
  • Zeef het citroensap en verwijder de pitten en het vruchtvlees die na het persen overblijven. Voeg het dan toe aan het mengsel.
  • Roer het verder en breng het over in de spuitbus, waar je het kunt bewaren en zo vaak als nodig gebruiken.

De resulterende reinigingsoplossing kan worden gebruikt voor het wit maken van badkamerkeramiek, het glanzend maken van douchewanden om de vervelende witte laag veroorzaakt door kalkaanslag te verwijderen, het doen glanzen van kranen die vaak dof worden door kalkaanslag, en zelfs het verwijderen van vuil uit zwart geworden voegen waar kalk, schimmel en bacteriën zich gemakkelijk kunnen verbergen. Gewoon het middel verstuiven waar het nodig is, schrobben met een niet-schurende spons of een oude tandenborstel (afhankelijk van de te behandelen zones), afspoelen en drogen met een microvezeldoek. Als het vuil bijzonder hardnekkig is of als er kalkaanslag is die moeilijker te verwijderen is, kun je het enkele minuten tot enkele uren laten staan. Belangrijk is dat je niet vergeet het middel niet te gebruiken op marmer of natuursteen.

Heb je al ervaren hoe effectief citroenzuur is bij het schoonmaken van je badkamer?

Advertisement