Gehaakt kinderspeelgoed: zacht, creatief, goedkoop en heel gemakkelijk te maken

door Natasja

24 November 2022

Gehaakt kinderspeelgoed: zacht, creatief, goedkoop en heel gemakkelijk te maken
Advertisement

Speelgoed voor kinderen lijkt nooit genoeg te zijn en soms wordt het echt lastig om aan hun eisen te voldoen. Om nog maar te zwijgen van de rommel: onze huizen dreigen letterlijk overspoeld te worden met een berg oud en nieuw speelgoed. Als u nog steeds niet uitgekeken bent op nieuw speelgoed, maar uw portemonnee niet wilt breken, hebben wij de oplossing voor u. 

Waarom maak je niet DIY kinderspeelgoed? Pak naald en draad, er zijn genoeg ideeën om uit te kiezen om prachtig gehaakt kinderspeelgoed te maken! De enige limiet hier is je eigen creativiteit voor de werkjes die kunt maken. Hier zijn een aantal leuke voorstellen.

Advertisement

1. Groenten en fruit

Wat dacht je van een voorraadkast vol vitaminen? We weten zeker dat je kinderen je graag gezelschap zullen houden in de keuken met deze prachtige gehaakte fruit- en groenteset! Vind de tutorial hier https://www.ravelry.com/patterns/library/play-food: veel plezier!

Advertisement

2. Keukenset

En als de hele keuken gehaakt was? Alles wordt nog zachter en leuker! Pannen, opscheplepels, borden en glazen, hier https://stringydingding.com/crochet-cooking-set-free-crochet-pattern/ vind je de downloadbare handleiding om deze prachtige zachte keukenaccessoires te maken.

3. Tapijt voor auto's

Een tapijt om met speelgoedauto's te spelen? Makkelijk te maken met haakwerk. Je kunt hiervoor talloze tutorials vinden, van de eenvoudigste tot de meest complexe, maar deze met een berglandschap is echt prachtig! We weten zeker dat je kinderen met niets anders willen spelen. Je vindt de tutorial hier https://www.thefriendlyredfox.com/crochet-road-blanket-tutorial.

4. Vintage minicaravan

Voor wie van reizen en avonturen in de open lucht houdt, is er deze prachtige minicaravan. Je kinderen zullen heel veel plezier beleven aan het beleven van avonturen in de vrije natuur en het ontdekken van nieuwe plaatsen. Vind de tutorial hier http://greedyforcolour.blogspot.com/2014/09/how-to-crochet-mini-vintage-caravan.html.

5. Drie-op-een-rij bord

Je moet een lange reis maken en weet niet hoe je de kinderen moet vermaken? Maak een drie-op-een-rij bord. Een spel dat jong en oud leuk vindt en dat je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen, zelfs in je tas als noodvermaak dat altijd klaar is om te spelen. Maak het door deze tutorial https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=K4eyxQ-VCZE te volgen - je zult er geen spijt van krijgen!

Advertisement