Geurige dennenappels: ontdek hoe je ze kunt maken om het huis te versieren en lekker te laten ruiken

door Natasja

25 November 2022

Geurige dennenappels: ontdek hoe je ze kunt maken om het huis te versieren en lekker te laten ruiken
Advertisement

Dennenappels zijn een decoratief element dat altijd in elke context is gebruikt, vooral tijdens de feestdagen. Ze worden gebruikt als boomversiering of als onderdeel van verschillende soorten werkjes en composities. Van tafeldecoraties tot kaarsenhouders, elke gelegenheid is goed om hun esthetiek en symboliek te benutten.

En je kunt ze gebruiken met hun natuurlijke uiterlijk en kleur of ze versieren naar jouw smaak. Ze zijn, kortom, een zeer veelzijdig en multifunctioneel element. Weinig mensen weten echter dat je, om ze nog veelzijdiger te maken, kan besluiten ze te parfumeren.

Dankzij hun eigenschappen zijn ze in staat, door zich met een geur te impregneren, deze gedurende lange tijd in de omgeving af te geven, zodat ze een decoratie worden die tevens als huisparfum kan fungeren. Als je verder leest, zul je begrijpen hoe je dat moet doen.

via @isabellasloft/TikTok

Advertisement
@isabellasloft/TikTok

@isabellasloft/TikTok

Het delen van een eenvoudige en effectieve methode om dennenappels te geuren is onder andere @isabellasloft, een TikTok-profiel met tips gewijd aan decoratie en interieur. In een video heeft de creator de procedure getoond voor het verkrijgen van geurige naar kaneel geurende dennenappels, te gebruiken als decoratief element en huisparfum. De methode is vrij eenvoudig en kan in een paar stappen worden samengevat:

  • Leg om te beginnen de dennenappels op een bakplaat en bak ze in de oven zodat ze gesteriliseerd worden.
  • Haal de dennenappels uit de oven en kook ze ongeveer een half uur met water en wat kaneelstokjes om ze te laten geuren.
  • Haal de dennenappels uit het water en doe ze in een plastic zak met luchtdichte afsluiting, zoals die voor het invriezen.
  • Doe een paar druppels essentiële olie, in dit geval kaneel en sinaasappel, in het zakje. Laat ze ongeveer 24 uur in het zakje zitten, waarna je geurige dennenappels klaar zijn.
  • Je hoeft ze alleen nog maar te laten drogen en dan te gebruiken waar en hoe je wilt.

Als je geïnteresseerd bent in de werkwijze en meer wilt weten over elke stap, raden we je aan de video https://www.tiktok.com/@isabellasloft/video/7154064411286670634 rechtstreeks op het betreffende profiel te bekijken. Je vindt er zeker ook een aantal andere nuttige tips voor het verfraaien, decoreren en organiseren van je woonruimte.

Heb je nu al zin om te proberen geurende dennenappels te maken?

Advertisement