Kokosolie en azijn om krassen op de carrosserie te verwijderen: werkt het echt?

door Natasja

17 December 2022

Kokosolie en azijn om krassen op de carrosserie te verwijderen: werkt het echt?
Advertisement

Krassen op autocarrosserieën zijn erg vervelend en je zou willen dat ze nooit op je voertuigen zouden verschijnen. Maar helaas, als je je auto vaak gebruikt, vooral in de stad, zal je elke dag wel nieuwe krassen vinden. En de daaruit voortvloeiende boosheid is onvermijdelijk, vooral als derden de oorzaak van de schade zijn.

Maar is er een manier om krassen van de carrosserie te verwijderen? Het hangt natuurlijk af van de diepte van de kras, maar een paar pogingen zijn zeker mogelijk. Er zijn speciale schuurpasta's te koop die precies voor dit doel zijn samengesteld, maar als je die niet wilt kopen, zijn er ook meer zelfgemaakte oplossingen. TikToker @cleaningwithgabie legt er een uit.

via @cleaningwithgabie/TikTok

Advertisement
@cleaningwithgabie/TikTok

@cleaningwithgabie/TikTok

In haar TikTok-video vertelt @cleaningwithgabie dat ze een nieuw middel heeft ontdekt om krassen van de carrosserie van haar auto te verwijderen en besluit het live uit te proberen. Voor het huismiddeltje tegen krassen mengt @cleaningwithgabie gelijke delen vloeibare kokosolie met terpentineazijn. Ze probeert ze na het mengen op de carrosserie van de auto aan te brengen op enkele krassen die de hond heeft achtergelaten, met behulp van een papieren servet.

Nadat het mengsel was aangebracht, leek de carrosserie van de auto zo goed als nieuw, waardoor de jonge vrouw verbaasd was over het uitstekende resultaat.

Advertisement
@cleaningwithgabie/TikTok

@cleaningwithgabie/TikTokOnder de commentaren verklaarden sommige gebruikers dat dit middel alleen werkt om te camoufleren en dat het effect ervan verdwijnt na de eerste wasbeurt na het aanbrengen. Een ander stelde daarentegen dat alleen het papieren servetje meer krassen achterlaat en dat een zachte microvezeldoek moet worden gebruikt om dit te voorkomen. Voor een effectiever huismiddeltje kun je in plaats daarvan tandpasta proberen. De licht schurende werking maakt het zeer geschikt als vervanger van schuurpasta en het kan ook worden gebruikt om kleine krasjes te verwijderen, evenals om vuil van tanden te verwijderen en om koplampen van auto's te vernieuwen.

Vergeet niet dat de auto altijd moet worden gewassen voordat krassen worden verwijderd en dat deze remedies alleen effectief zijn op kleine beschadigingen. Bekijk de video https://www.tiktok.com/@cleaningwithgabie/video/7142191495213239558?is_from_webapp=v1&item_id=7142191495213239558 om de resultaten te zien! Wat denk je, wil je het ook proberen?

Advertisement