Kinderen vermaken met 12 prachtige projecten met pallets

door Natasja

27 Februari 2023

Kinderen vermaken met 12 prachtige projecten met pallets
Advertisement

Kinderen vermaken is zowel heel eenvoudig als uiterst ingewikkeld. Kinderen zijn altijd enthousiast en in staat om zich met weinig te vermaken, maar tegenwoordig vervelen ze zich eerder en verliezen ze hun belangstelling voor wat ze aan het doen zijn. Hun tijd bezig houden door hen te leren tuinieren of helpen in het huishouden of door hen te betrekken bij wat creatief werk is altijd een goed idee om hen een beetje rust te geven en hen tegelijkertijd nieuwe dingen te laten ervaren die zowel spannend als leerzaam zijn.

Er gaat niets boven het laten stromen van je creativiteit en als er iets moois en nuttigs gebouwd kan worden is dat nog beter. Waarom ze dan niet betrekken bij wat eenvoudig DIY project? Je kunt bijvoorbeeld met hen (of voor hen, als ze niet van dit soort activiteiten houden) veel interessante elementen bouwen van eenvoudige pallets. Laten we samen enkele projecten ontdekken.

Advertisement

1. Muziekwand

Voor de toekomstige muzikanten, een van de makkelijkste ideeën om te maken met pallets: de muziekmuur. Alles wat je nodig hebt is een pallet die rechtop staat en waarop je de favoriete muziekinstrumenten van je kinderen kunt hangen. We raden ook oordopjes aan voor de volwassenen in de buurt.

Advertisement

2. Regenbooghuisje

Wat dacht je van een klein, kleurrijk speelhuisje? Geschikt voor het balkon of een hoekje in de tuin, het zal de kinderen veel plezier geven. En mooi om te zien.

3. Kleine speeltuin

Deze thuisspeeltuin zal de trots van de kinderen zijn. Het maken ervan is heel eenvoudig met pallets en de kinderen zullen er tot in hun tienerjaren veel plezier aan beleven.

4. Boomhut

Wat vind je van de klassieke boomhut? Pallets zijn perfect om zo'n hut in korte tijd en met weinig moeite te maken!

5. Twee-persoons auto

Als je op zoek bent naar een eenvoudiger idee, is deze kleine tweezitsauto precies wat je zoekt. De kinderen zullen met plezier aan boord klimmen en dromen van fantastische reizen naar de uiteinden van de aarde.

Advertisement

6. Zandbak

De zandbak is dat spel dat iedereen aanspreekt, van peuters tot volwassenen. De kinderen kunnen hem bijna helemaal zelf maken met pallets.

7. Glijbaan

Een glijbaan in de tuin is een droom die uitkomt voor kinderen. Nu kun je hem samen met hen realiseren door hem te maken van pallets.

Advertisement

8. Autobaan

Een pallet kan worden veranderd in een spel door het gewoon te schilderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze autobaan?

9. Keuken

Voor liefhebbers van lekker eten is er niets beter dan een keuken op maat!

Advertisement

10. Tipi

Waarom geen indianentipi maken? Je kunt hem op duizend verschillende manieren maken: met palletlatten als wanden, de latten afwisselend met stof, of op de meer klassieke manier, met alleen hout voor het skelet, te bekleden met stof.

11. Pallethuisje

Drie pallets voor de muren, twee voor het dak en het pallethuisje is klaar. Je kunt de kinderen het naar keuze laten inrichten met hun favoriete speelgoed, ze zullen zich prima vermaken.

Advertisement

12. Huisje met twee verdiepingen

Als je van grote projecten houdt, is dit huisje met twee verdiepingen wat je nodig hebt. Het heeft zelfs een omheinde tuin, zoals een echte villa.

Advertisement