Leer de techniek om het dekbed zo op te vouwen dat het niet te veel plaats inneemt

door Natasja

26 Februari 2023

Leer de techniek om het dekbed zo op te vouwen dat het niet te veel plaats inneemt
Advertisement

Vanaf het moment dat je bij het eerste koude weer het bed "aankleedt" met dikke dekens en dekbedden totdat de warmte van de lente terugkeert, krijg je bij het neerleggen van het beddengoed in de slaapkamer altijd te maken met, precies, het dekbed of de vulling die je in de dekbedovertrekken stopt. We gebruiken ze weken of maandenlang elke nacht, en met het zweet en het vuil dat zich van nature ophoopt, misschien zelfs dat wat de viervoeters die af en toe op het bed liggen, meebrengen, gebeurt het vaak dat we de dekbedden al wassen voordat het tijd is om ze op te bergen zodra de temperaturen weer hoger zijn.

Of het nu dus tijd is voor de seizoenswisseling, of gewoon om de ene deken door de andere te vervangen, moeten we die zware en logge dekbedden en dekbedovertrekken weer in de kast leggen, waarbij ze hele vakken van de kast in beslag nemen. Een schijnbaar ongelijke strijd die we echter met de juiste strategie kunnen winnen.

via Federica | Casa e organizzazione - Instagram

Advertisement
sweet.moments.af/Instagram

sweet.moments.af/Instagram

Zoals we in een video op Instagram van het account sweet.moments.af te zien krijgen, is er namelijk een handeling te proberen om het dekbed zo op te vouwen dat het een compact vierkant wordt, dat niet ontrafelt en stevig in de kast of de zak (of ook in de vacuümzakken!) blijft zitten.

1. Open het dekbed wijd, zodat het geen flappen heeft en elke kant vrij naar de grond valt.
2. Ga aan één kant van het bed staan en pak de flap die naar je toe is gericht en vouw hem naar het midden toe, een klein beetje (zonder ook maar een derde van het dekbed te pakken).
3. Neem nu de flap die aan je voeten valt (tegenover de andere), til hem op en vouw hem naar het midden, tot een derde.
4. Doe nu hetzelfde door de kant te nemen die op de kussens ligt en breng die over de andere tot ze overeenkomen. Je hebt nu een strook met drie lagen dekbed voor je, die het bed van de ene naar de andere kant kruist.
5. Ga naar de andere kant van het bed en vouw de hele strook naar het midden, twee keer, tot er een vierkant ontstaat.
6. Maak nu gebruik van de eerste vouw die je hebt gemaakt, die een soort zak vormt, en draai hem om, zodat hij uiteindelijk de rest van het gevouwen dekbed bevat.

Het lijkt echt veel ingewikkelder dan het is en je hoeft alleen maar de video hieronder te bekijken om te zien hoe snel en gemakkelijk het is:

Advertisement

Klaar om de dekbedden netjes op te bergen?

Advertisement