Het huis goedkoop versieren: mooie decoraties maken tegen (bijna) nul kosten

door Natasja

23 November 2022

Het huis goedkoop versieren: mooie decoraties maken tegen (bijna) nul kosten
Advertisement

Hoe leuk zou het zijn om het huis te kunnen versieren met een thema voor elk seizoen? En hoe bevredigend zou het zijn om de versieringen zelf te maken, misschien door oude eenvoudige voorwerpen die je thuis hebt te recyclen of ze goedkoop te kopen in een van die winkelketens die alles tegen zeer lage prijzen verkopen? Met een beetje wilskracht en veel creativiteit zijn er veel mooie projecten die je bijna zonder kosten kunt uitvoeren om je huis gezelliger te maken.

Vandaag leggen we met de hulp van TikToker Jadriana Soard uit hoe je een prachtige herfstdecoratie kunt maken met eenvoudige voorwerpen die je in je keuken of in elke huishoudwinkel kunt vinden.

via @life_at_the_coop/TikTok

Advertisement

1. Materiaal

1. Materiaal

@life_at_the_coop/TikTok

Om deze eenvoudige decoratie te maken heb je heel weinig materialen nodig, die je ongetwijfeld overal gemakkelijk kunt vinden:

  • een klein plastic boterbakje
  • drie kleine glazen zoutvaatjes;
  • witte matte waterverf
  • zwarte waterverf;
  • een brede kwast;
  • een fijn waterverfpenseel;
  • vinyl lijm;
  • decoratieve droge korenaren.

Heb je alles wat je nodig hebt bij de hand? Dan ben je klaar om te beginnen!

Advertisement

2. Werkwijze

2. Werkwijze

@life_at_the_coop/TikTok

Het maken van deze decoratie vereist slechts een paar eenvoudige stappen.
Begin met het boterbakje en het zoutvaatje en schilder ze met matte witte waterverf met de brede kwast. Wanneer de waterverf droog is, trek met het penseel met fijne punt kleine streekjes met de zwarte waterverf om de voorwerpen die enigszins sjofele uitstraling te geven die typisch is voor shabby chic meubels.
Wanneer ook de zwarte verf droog is, is het tijd om de stukken van je decoratie in elkaar te zetten: doe lijm op het boterbakje en gebruik het als basis om de zoutvaatjes op te plakken. Neem dan de gedroogde korenaren en zet ze in de zoutvaatjes die als vazen dienen.

3. Conclusie

3. Conclusie

@life_at_the_coop/TikTok

Je decoratie is nu klaar om te laten zien! Bekijk de volledige tutorial van @life_at_the_coop op TikTok https://www.tiktok.com/@life_at_the_coop/video/6868223534561332485?is_from_webapp=v1&item_id=6868223534561332485 om de hele werkwijze te zien en het resultaat dat je krijgt te bewonderen. Deze woondecoratie kan voor elk seizoen worden gemaakt, gewoon door de korenaren te vervangen door andere voorwerpen die representatief zijn voor het seizoen dat je wilt vieren: een bloeiende tak voor de lente, rijp fruit voor de zomer (je kunt bijvoorbeeld plastic fruit op satéprikkers plakken), piepschuim sneeuwpoppen of dennenappels en bessen met spuitsneeuw voor de winter.

Zoals je ziet, zijn er heel veel mogelijkheden voor wie zijn fantasie weet te gebruiken: waar wacht je nog op om die van jou te gaan maken?

Advertisement