Kleine badkamer inrichten? 8 ideeën om hem mooi en functioneel te maken met een klein budget

door Natasja

19 November 2022

Kleine badkamer inrichten? 8 ideeën om hem mooi en functioneel te maken met een klein budget
Advertisement

De badkamer is het deel van het huis dat uit hygiënisch en organisatorisch oogpunt het meest verzorgd en netjes moet zijn. En omdat het oog ook zijn deel wil, zien de meeste mensen niet af van een zekere esthetiek en verfijning van stijl in de inrichting.

Het hebben van beide voorwaarden, of zelfs maar één ervan, wordt moeilijk wanneer er weinig ruimte beschikbaar is. En niet iedereen heeft de financiële middelen om veel geld uit te geven aan op maat gemaakte meubels of te dure woonaccessoires om het probleem op te lossen. Het wordt daarom een noodzaak om compromissen en goedkope maar doeltreffende oplossingen te vinden om kleine ruimtes te verfraaien.

Hier volgen enkele goede, goedkope ideeën om kleine badkamers functioneel en verzorgd te maken.

Advertisement

Een oude, opnieuw geschilderde houten trap kan met weinig moeite een meubelstuk met planken worden dat het voordeel heeft, omdat het smal is, dat het praktisch overal kan worden geplaatst, ook achter het toilet.

Advertisement

Elke houten kast die overeenkomt met de hoogte van de wastafel kan in het midden worden gezaagd om perfect in de basis van de wastafel te passen. Zelfs als je het door een timmerman laat doen, kost zo'n klus zeker veel minder dan een badkamermeubel kopen of op maat laten maken, en het is een oplossing die niets te benijden heeft van de duurdere en klassieke exemplaren.

Rieten manden ophangen als rekjes is een goedkoop maar echt origineel en mooi ruimtebesparend idee. En je kunt er van alles in bewaren.

Om make-up en kwasten te organiseren en altijd netjes te houden, hoef je geen grote bedragen uit te geven. Zelf organizers maken van glazen potten of andere materialen is heel eenvoudig.

Door een kartonnen doos te bekleden met een touwtje of koord kun je voor weinig geld praktische en zeer bijzondere opberghouders verkrijgen, ideaal om de ruimte te organiseren.

Advertisement

De pallet is een andere grote klassieker van goedkope, groene en DIY meubels. In dit geval is het maken van een smalle toiletpapierhouder die in elke ruimte past een zeer nuttig idee.

Rieten manden (die niet alleen kunnen worden gebruikt als rekjes, zoals we hierboven hebben gezien) kunnen ook zeer praktische en elegante houders zijn om de ruimte in de badkamer te optimaliseren.

Advertisement


En dan zijn er natuurlijk de klassieke plastic organizers, die bijna overal te vinden zijn en goedkoop zijn. Het is een iets minder ecologisch idee dan de andere die we hebben laten zien, maar economisch voordelig en zeer effectief om ruimte te besparen.

Heb je wel eens een van deze oplossingen geprobeerd?

Advertisement