DIY tafeldecoraties: 8 ongelooflijke ideeën voor goedkope en zeer originele creaties

door Natasja

19 November 2022

DIY tafeldecoraties: 8 ongelooflijke ideeën voor goedkope en zeer originele creaties
Advertisement

Tafeldecoraties zijn het perfecte visitekaartje om de tafel bij elk evenement of speciale gelegenheid uniek te maken. Ze zijn vaak zo uitgebreid en met zoveel aandacht voor details dat ze het resultaat lijken te moeten zijn van de ervaring van degenen die ze van beroep maken. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn.

De perfecte tafeldecoratie die geschikt is voor allerlei omstandigheden kan worden gemaakt van elk soort materiaal. Met een beetje handigheid en creatieve geest en de juiste technieken kan bovendien iedereen zich aan de bereiding wagen en fantastische dingen maken. En dat kan trouwens zonder geld uit te geven.

We geven je daarvan een demonstratie met de geweldige ideeën die we hieronder voor je hebben verzameld.

Advertisement

Met omgekeerde glazen op een onderstel en decoratieve elementen in verschillende soorten, vormen en kleuren kun je met weinig spectaculaire tafeldecoraties maken.

Advertisement

Dennenappels, fruit en kaarsen zijn genoeg voor een traditionele en pittoreske kersttafeldecoratie, zeer goedkoop maar toch trendy.

Voor iets verfijnders en eleganters, zelfs geschikt voor een bruiloft, kun je kaarsen, bladeren, bloemen en 'plakjes' boomstammen of hele stronken combineren. De compositie kan worden overgelaten aan het toeval of aan je eigen creativiteit. Het effect is altijd en in ieder geval verzekerd.

De glazen bol versierd met vlinders en parels en geplaatst op een spiegelend element is prachtig en geschikt voor vele gelegenheden. Je kunt een glazen bol combineren met elk gewenst element en toch zeker een 'wow'-effect bereiken.

Plantjes zijn een ander klassieke tafeldecoratie waaraan je niet veel hoeft uit te geven, maar dat er geweldig uitziet. Kies de plant en hoe je de pot versiert, passend bij de tafel.

Advertisement

En flessen? Gebruikt als vaas voor bloemen en versierd met flair en creativiteit zijn ze een schilderachtig en zeer goedkoop idee.

Als je echter iets zorgvuldiger te werk wilt gaan, kun je een soort compositie opzetten die bestaat uit verschillende elementen. Kleine vaasjes met bloemen en kaarsen, netjes gerangschikt op een loper die de hele lengte van de tafel in beslag neemt, zijn een goede oplossing voor een originele en populaire tafelschikking.

Advertisement

Probeer voor een herfstachtige tafeldecoratie een pompoen uit te hollen en er bladeren en seizoensfruit in te leggen. Het kan vers fruit zijn (dat je dan opeet) of kunstfruit. De kleuren en het uiterlijk zijn echt spectaculair.

Welke van deze fantastische ideeën zou je willen namaken?

Advertisement