10 oplossingen voor extra ruimte in de slaapkamer

door Natasja

19 November 2022

10 oplossingen voor extra ruimte in de slaapkamer
Advertisement

Veel mensen hebben te maken met de beperkte ruimte in de kamers waarin we dagelijks leven. Hoe meer tijd je thuis doorbrengt, hoe groter de behoefte aan opslag, maar ook de behoefte om hoeken toe voor te bestemmen aan bepaalde activiteiten. Ook in de slaapkamer is het altijd handig om extra ruimte te hebben waar je dingen kunt opbergen, zodat je kunt genieten van een kamer die opgeruimd genoeg is om echt de oase van ontspanning te worden waar je je aan het eind van de dag kunt terugtrekken.

Waar kun je die ruimte vinden? In de hoeken die je misschien nog niet volledig hebt benut. Onder het bed, in de hoek van de kamer, bij het raam. Afhankelijk van het geval zijn er verschillende oplossingen die kunnen helpen. Ontdek er hieronder enkele.

Advertisement

Hoe opgeruimd je ook bent, er zal altijd wel een stoel of een meubelstuk in de slaapkamer staan dat elke dag vol ligt met ongebruikte kleren die wachten om weer gedragen en vervolgens gewassen te worden. Waarom help je jezelf niet aan enkele ruimtebesparende oplossingen voor het ophangen van kleding in weinig gebruikte hoeken?

Advertisement

Bij het kiezen van een bedframe kun je het beste hogere exemplaren overwegen met ruimte onderin voor laden, manden of andere manieren om voorwerpen op te bergen.

De beroemde stoel zou kunnen worden vervangen door poefs met opbergruimte onder de zitting.

Nogmaals, om te voorkomen dat kleren (maar ook accessoires) opgestapeld liggen of, erger nog, op de vloer, kijk rond en vind plaatsen aan de muren die je zou kunnen voorzien van haken en hangers van welke vorm en grootte dan ook.

Het kan bijvoorbeeld een idee zijn om een muur in te richten als open garderobe voor alles wat je het meest draagt: kisten of schoenenrekken beneden, hangers voor jassen, sjaals, tassen, enz. boven.

Advertisement

Voor wie de was al in de slaapkamer moet sorteren, is het beter geen gebruik te maken van op de grond liggende manden, maar van zakken om aan de muur, achter de deur of zelfs in de kasten te hangen.

Soms bevat één kamer zowel het slaapgedeelte als een hoek die als kantoor wordt gebruikt. In die gevallen is het, om orde te scheppen en alles ruimer te doen lijken, vaak beter om de twee delen te verdelen met scheidingswanden of halve wanden die niet te zwaar op het oog zijn.

Advertisement

Een diepe plank in een hoek, of een plank in L-vorm kan een bureau worden, of een kaptafel, indien nodig. Zelfs dicht bij het raam, als een verlengstuk van de vensterbank.

Dacht je dat er geen ruimte was voor een kaptafelhoek in je kamer? Deze oplossing kan je van gedachten doen veranderen.

Welk idee zou je kunnen gebruiken in je slaapkamer?

Advertisement