Kerstcomposities met kaarsen: 12 ideeën om de feestdagen te verlichten

door Natasja

20 November 2022

Kerstcomposities met kaarsen: 12 ideeën om de feestdagen te verlichten
Advertisement

Wanneer je denkt aan je huis te versieren voor Kerstmis, is het onmogelijk om niet aan lichtjes te denken: het kunnen de lichtsnoeren van allerlei aard zijn, maar vroeger dacht men vooral aan kaarsen, die ook vandaag de dag nog een integraal onderdeel van de versiering vormen. Telkens als je ze aansteekt, creëren ze een onnavolgbare sfeer, maar met Kerstmis is er een beetje extra magie.

Het is niet nodig om ingewikkelde en dure composities te maken: de juiste ideeën en gemakkelijk te vinden combinaties van materialen kunnen genoeg zijn om memorabele decoraties te maken. Bekijk de ideeën hieronder.

Advertisement

Het hoeft niet de kaars zelf te zijn die kerstkleuren of versieringen heeft: het is gemakkelijker om ze in kaarsenhouders te plaatsen die die uitstraling geven, klaar om op het juiste moment tevoorschijn gehaald te worden.

Advertisement

In de dozen met kerstversiering kun je dus altijd een paar bessen en kunstplanten bewaren, zodat kaarsen en omgekeerde wijnglazen de tafel smaakvol en in een handomdraai kunnen versieren.

Een geurkaars die je mooi vindt, een houten schijf, een dennenappel, een kunstboompje, en dan nog wat extra versieringen. Ze zijn niet tijdrovend, maar wel erg mooi om naar te kijken!

Het tijdloze project: bedek de buitenkant van een glas of kaarsenpotje met kaneelstokjes.

Een mooie glazen schaal, met feestelijke potpourri in het midden waarvan de kaars staat. Stel je voor hoe lekker dat zal ruiken!

Advertisement

Een beetje touw, steranijs en je hebt zo elke kaars voor je kerstfeest versierd.

Waarom gebruik je geen intact stuk schors als dienblad voor de tafeldecoratie, waarop je kaarsen en eventueel fruit kunt plaatsen?

Advertisement

Verschillende houten schijven, met figuurtjes die typisch zijn voor seizoensdecoraties, zijn een eenvoudig en pakkend idee.

Een metalen emmer en veel takken en dennenappels om de kaars in het midden te omlijsten.

Advertisement

Kaarsen op de schoorsteenmantel. Om ze de kerstsfeer te geven, volstaat een takje spar dat ondersteboven aan de zijkant hangt, vastgemaakt met een touwtje.

Liever iets minder conventioneels? Durf met zwarte kaarsen in een decadente compositie.

Advertisement

Of leef je uit met kleurrijke, knalkaarsen en -kandelaars, dan zullen alle decoraties eromheen de kerstsfeer versterken in een echt vrolijke omgeving.

Fijne feestdagen!

Advertisement