Dubbele ovenruit reinigen: snelle en eenvoudige methodes voor moeiteloos ontvetten

door Natasja

09 November 2022

Dubbele ovenruit reinigen: snelle en eenvoudige methodes voor moeiteloos ontvetten
Advertisement

Van alle huishoudelijke schoonmaakklusjes is het schoonmaken van de oven misschien wel een van de meest uitdagende en ingewikkelde. Het verwijderen van korsten van wanden en roosters is op zich al een inspannend karwei, maar als het gaat om het schoonmaken van de dubbele ruit wordt het pas echt serieus. De dubbele ruit vaak ernstig aangetast door jarenlang gebruik zonder grondige reiniging en wordt niet alleen vuil aan de buitenkant, maar ook en vooral aan de binnenkant, wat er onvermijdelijk toe leidt dat hij vaak gedemonteerd moet worden om hem in zijn oude glorie te herstellen.

Maar wat als we je vertellen dat er een snelle en gemakkelijke manier is om de ruit zonder al te veel moeite schoon te maken? Laten we samen uitzoeken hoe je een dubbele ruit kunt schoonmaken zonder hem te demonteren.

Advertisement
Creativo

Creativo

Om deze handeling uit te voeren heb je een hulpmiddel nodig om de binnenkant te bereiken: je kunt een spatel of een platte pollepel gebruiken, een vleestang, maar ook een meetlint of een metalen kleerhanger, die zo moet worden gevormd dat hij door de gaten kan. Welk hulpmiddel je ook hebt gekozen, het moet worden bedekt met een zachte doek die je met een elastiekje vastzet.

Nadat je het gereedschap hebt voorbereid, maak je een ontvettend product met eenvoudige natuurlijke ingrediënten. Er zijn verschillende mogelijkheden om uit te kiezen, we geven hier twee mogelijke recepten aan. De eerste bestaat uit het gebruik van de ontvettende kracht van citroenzuur en citroen. Je hebt het volgende nodig:

  • citroensap, gefilterd en zonder pulp en pitten
  • citroenzuur
  • water

Maak een mengsel door het citroenzuur volledig op te lossen en vervolgens het citroensap toe te voegen.

Je kunt ook de reinigende en ontsmettende kracht van baking soda gebruiken in combinatie met azijn en zout. In dit geval gebruikt je het volgende:

  • witte azijn
  • baking soda
  • zout
  • water

Los in dit geval het zout en de baking soda op in warm water en voeg later de witte azijn toe.

In beide gevallen, zodra je het mengsel in een spuitfles hebt gedaan, spuit je het royaal op de doek die aan het hulpmiddel is bevestigd en plaats je deze binnenin het glas, waarbij je goed over de korsten wrijft. Vervang indien nodig de doek door een schone. Goed afspoelen met een vochtige doek en vervolgens laten drogen.

De dubbele ovenruit wordt weer zo goed als nieuw!

Advertisement