Een grondige badkamerreiniging: snel en gemakkelijk met een goed organisatieplan en de juiste motivatie

door Natasja

07 November 2022

Een grondige badkamerreiniging: snel en gemakkelijk met een goed organisatieplan en de juiste motivatie
Advertisement

Er zijn situaties waarin het noodzakelijk wordt om de badkamer vaker en grondiger schoon te maken dan je normaal zou doen. Dit zijn situaties waar de badkamer gemakkelijker vuil wordt, misschien door de aanwezigheid van kinderen, en voor hun eigen veiligheid moet het vaak worden schoongemaakt. Hoe dan ook, het schoonmaken van de badkamer is nooit een leuke of aangename taak.

Het kan wat minder zwaar worden op het moment dat je de juiste motivatie en een goede organisatie toepast. En de resultaten kunnen er een echt bevredigend klusje van maken, waar je zelfs enthousiast over kunt worden.

via @maizimmy/TikTok

Advertisement
@maizimmy/TikTok

@maizimmy/TikTok

@maizimmyop TikTok, een profiel dat veel gevolgd wordt voor schoonmaak- en huishoudtips, laat het zien. In een video toont Mai Zimmy de stappen van haar badkamer schoonmaakroutine, die ze naar eigen zeggen vaak doet omdat haar kinderen hem steeds weer vies maken. De video is motiverend bedoeld, maar door ernaar te kijken, kan je er een goed organisatieplan uit afleiden, ook voor het schoonmaken van jouw badkamer. In feite kan je een reeks cruciale stappen eruit halen die, indien ze stap voor stap worden gevolgd, rechtstreeks leiden tot een uitstekend eindresultaat. Dit zijn ze, in het kort, hieronder:

  • Voordat je begint met schoonmaken, is het een goede gewoonte om alles wat op dat moment niet nodig is van elke plank en de vloer te verwijderen. Dus allerlei schoonmaakmiddelen, borstels, tapijten, badjassen enzovoort.
  • Begin daarna met het schoonmaken van glas en spiegels met de juiste producten, zoals de tiktokker in de video laat zien.
  • Ga vervolgens naar de wastafel, waar je een eventueel antibacterieel schoonmaakmiddel kunt spuiten, alles wat er te verwijderen valt afveegt en afspoelt.

Advertisement
@maizimmy/TikTok

@maizimmy/TikTok

  • Doe een antikalkmiddel in het toilet en laat het inwerken terwijl je de douche en het bad schoonmaakt. Ook hier, schrob goed met producten en hulpmiddelen die je normaal gebruikt en spoel alles af. In deze passage van de video gebruikt Mai Zimmy een roterende borstel die ze heeft gekocht, maar die haar niet volledig overtuigt omdat je nog steeds hard moet schrobben.
  • Opnieuw naar het toilet, goed borstelen aan de binnen- en buitenkant en ook op de vloer onder het toilet. Spoel grondig af en ga verder met de vloer.
  • Alleen nog de vloer wassen en de badkamer zal weer glanzen.

De Tiktokker laat alle stappen in detail zien, waarbij de aanpak en de gebruikte hulpmiddelen worden uitgelegd. Als je zin hebt om hetzelfde patroon te volgen, het te onthouden en je te laten motiveren door het enthousiasme van Mai Zimmy, bekijk dan de video op haar profiel https://www.tiktok.com/@maizimmy/video/7113938192264351019. We zijn er vrij zeker van dat je ook enthousiast wordt.

En dan moet je gewoon maar beginnen! 

Advertisement