Pas deze briljante trucs toe om kleine ergernissen in de keuken te omzeilen

door Natasja

02 December 2022

Pas deze briljante trucs toe om kleine ergernissen in de keuken te omzeilen
Advertisement

Al die handelingen die je gewoonlijk uitvoert, waarbij je je neerlegt bij het feit dat bepaalde dingen nooit zo efficiënt lijken te werken als je zou willen, zou je eigenlijk niet zomaar moeten aanvaarden. In de keuken kan het bijvoorbeeld gebeuren dat je onbewust bepaalde verpakkingen weggooit; of je had niet gedacht dat je de omvang van een verpakking kleiner kon maken zonder de inhoud aan te tasten.

Soms is het een ware openbaring om te zien hoe sommige mensen deze kleine ongemakken hebben opgelost, en dat kan ook het geval zijn met de hieronder beschreven trucs.

via TikTok

@resooma/TikTok

@resooma/TikTok

Het TikTok-account @resooma toont een kort overzicht van briljante tips om altijd in gedachten te houden, of in ieder geval voor de lol te proberen. 

Is het je wel eens overkomen dat je geen ruimte meer had om nog een verzegelde zak diepvriesproducten in de vriezer te stoppen? Die bevatten altijd lucht, maar in feite bewaar je ze ook na het openen, ook als je ze niet goed sluit. Dus waarom ze niet eerst openen, al is het maar een beetje, zodat ze minder ruimte innemen?

De manier om dit te doen zonder te veel lucht binnen te laten en de inhoud nog beter te bewaren is door een vierkant gat te knippen in de voorkant van de verpakking, aan de bovenkant, een paar centimeter van de bovenrand. Op die manier kan de lucht ontsnappen en kun je de twee hoeken van de zak aan de bovenkant nemen en dichtknopen zoals je met tassen doet. Helemaal gesloten, zonder veel ruimte in te nemen!

Een andere truc die van pas kan komen is de truc die laat zien hoe je bepaalde rollen keukenpapier (huishoudfolie, maar soms ook bakpapier of aluminiumfolie) het beste kunt gebruiken. Aan de zijkanten van de doos (de kleinere vierkante) kun je het papier vaak naar binnen drukken, en dan komt het precies in de kartonnen rol terecht waarop de folie is gewikkeld. De rol komt er dus nooit meer uit, en je kunt het stuk folie altijd klaar houden om er uit te trekken en af te knippen.

Bekijk de video https://www.tiktok.com/@resooma/video/7124363785741110534?is_from_webapp=v1&item_id=7124363785741110534 om nog een paar handige trucs te ontdekken, waaronder een die laat zien hoe de lipjes van blikjes niet zomaar moeten worden opgetild, laat staan weggegooid: ze kunnen namelijk een handige rietjeshouder worden!

Kende je deze trucs al?

Advertisement