Help jezelf geld te besparen: ontdek 7 gewoontes die de uitgaven beïnvloeden

door Natasja

04 November 2022

Help jezelf geld te besparen: ontdek 7 gewoontes die de uitgaven beïnvloeden
Advertisement

Natuurlijk wil iedereen wel geld besparen. Er zijn echter mensen die er meer moeite voor doen en er beter in slagen, en mensen die vaker toegeven aan allerlei verleidingen, denken dat die onschuldig zijn, en zich dan realiseren dat alles ten laste komt van het gezinsbudget.

Er zijn dagelijkse gewoontes die, vooral op lange termijn, je financiën negatief of positief kunnen beïnvloeden. Ben je benieuwd wat ze zijn? Wij tonen je er hieronder enkele, omdat we vinden dat zelfs boodschappen doen op een intelligente manier moet en kan gebeuren.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

De supermarkt en elke plaats waar veel spullen tegelijk worden uitgestald is zeker geen vriend van onze portemonnee. Het overkomt ons allemaal wel eens dat we één of twee dingen gaan halen en dan een overvolle kar en tassen hebben. Of het gebeurt dat je je boodschappen doet zonder op te letten, en pak je van alles wat maar voor je ligt en dat je op dat moment nodig acht. De enige manier om niet in nutteloze verleidingen te vervallen en geen nutteloze aankopen te doen, is om van thuis uit een nauwkeurig en gedetailleerd boodschappenlijstje op te stellen, waarbij je misschien van dag tot dag nadenkt over de menu's en behoeften van de week. Probeer het en je zult zien dat je veel geld zult besparen.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Grote supermarkten spelen in op de haast en luiheid van de huidige maatschappij. Vandaar de onevenredige toename van de consumptie van kant-en-klaarmaaltijden en salades die al gesneden, gewassen en in zakken verpakt zijn. Dit zijn allemaal producten die duurder zijn en veel minder lang meegaan. Probeer gezond voedsel en seizoensproducten te kopen. Je zult iets meer moeite moeten doen om ze klaar te maken, maar je zult er zeker op vooruit gaan in geld en gezondheid.

Pixabay

Pixabay

Vloeibare zepen hebben al geruime tijd de plaats ingenomen van ouderwetse zeepjes. Ze zijn op het eerste gezicht praktischer, maar zijn veel duurder en vervuilen het milieu aanzienlijk. Als je geld wilt besparen en tegelijkertijd minder wilt vervuilen, ga dan terug naar het gebruik van zeepjes en gebruik ze in plaats van de duizenden dispensers voor vloeibare zeep die iedereen tegenwoordig in huis heeft. Je zult de besparing merken.

Vervang gewone wattenschijfjes door schijfjes in microvezel voor het verwijderen van make-up, die kunnen worden gewassen en hergebruikt. Volgens sommige mensen werken ze zelfs beter en hebben ze een beter effect op de huid. En de kosten zijn aanzienlijk lager.

En hoeveel geld geef je uit aan wasmiddelen en hygiënische en persoonlijke verzorgingsproducten? Ze behoren tot de duurste dingen die je koopt. Maar ook in dit verband kun je iets nuttigs doen. Begin met het kopen van prijsvoordeel verpakkingen, geconcentreerde wasmiddelen en navullingen waarmee je flessen kunt vullen die je steeds opnieuw zult gebruiken. En kies voor multifunctionele schoonmaakmiddelen in plaats van één specifiek product voor elke behoefte. Zowel het milieu als je huishoudbudget hebben er baat bij.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Men zegt dat reclame de ziel van de handel is. Dit is waar voor zover het onze keuzes blijft bepalen. Probeer je niet te laten beïnvloeden door bekende merken en de valse "wonderen" die bepaalde reclame belooft. Kies verstandig en oordeelkundig, volgens je behoeften en niet volgens wat de marketing je doet geloven dat je wilt of nodig hebt.

Pixabay

Pixabay

Neem altijd boodschappentassen mee. Behalve dat je het milieu aanzienlijk minder vervuilt, bespaar je op de lange termijn veel geld.

Gebruik je al een van deze kleine maar belangrijke trucs?

Advertisement