Schoonmaakbondgenoten die je niet verwacht: elektrische tandenborstel en stofzuiger kunnen je bij het schoonmaken helpen

door Natasja

29 Oktober 2022

Schoonmaakbondgenoten die je niet verwacht: elektrische tandenborstel en stofzuiger kunnen je bij het schoonmaken helpen
Advertisement

Dat het schoonmaken van het huis voor de meeste mensen geen favoriete taak is, staat buiten kijf. Het vergt geduld, toewijding en, als het vuil bijzonder hardnekkig is, veel ellebogenvet. Het is meestal helemaal niet leuk en wordt gedaan omdat het moet, zoals elke plicht.

Maar het is zeker niet onmogelijk om sommige soorten schoonmaak en huishoudelijk werk leuk en gemakkelijk te maken. Je kunt onvermoede bondgenoten vinden in voorwerpen die je gewoonlijk voor andere doeleinden gebruikt. Zou je ooit geraden hebben dat een elektrische tandenborstel gebruikt kan worden om vuil te verwijderen? En dat een stofzuiger gebruikt kan worden voor andere doeleinden dan het gebruikelijke opzuigen van stof en kruimels?

Lees verder om uit te vinden waar we het over hebben.


via @starlightcleaning/TikTok

Advertisement
@starlightcleaning/TikTok

@starlightcleaning/TikTok

Op TikTok liet @starlightcleaning, bekend van het delen van huishoudelijke schoonmaaktips, in een video een bizarre maar effectieve techniek zien om hardnekkig vuil van een vensterbank en kozijnen te reinigen. Het is heel eenvoudig. Je kunt het proberen door jzelf uit te rusten met een elektrische tandenborstel en een stofzuigerslang (zorg ervoor dat deze laatste ook geschikt is voor het opzuigen van vloeistoffen).

  • Spuit met een spuitfles de reinigingsoplossing of ontvetter van je keuze op het te behandelendeel, afhankelijk van het soort vuil dat moet worden verwijderd.
  • Borstel met de elektrische tandenborstel het gebied grondig om een schuim te vormen dat eventuele korsten helpt oplossen. Voor een veiliger en bevredigender resultaat kun je dit schuim laten inwerken, zodat alles wat ontkalkt moet worden wordt opgelost.
  • Nadat je het de nodige tijd hebt laten inwerken, verwijder het door te stofzuigen met de slang van een stofzuiger, die het schuim en daarmee het vuil opvangt. Indien nodig kun je afspoelen met een natte doek. Het resultaat zal echt te gek zijn en we verzekeren je dat het experimenteren ermee net zo leuk en bevredigend is als het zien gebeuren.

Als het je vreemd lijkt dat je in zo weinig stappen zo'n ongelooflijk werk kunt doen, moeiteloos en met plezier, kijk dan zelf maar eens naar de video op het gebruikersprofiel: https://www.tiktok.com/@starlightcleaning/video/7123750072654810411.

En probeer het eens. Misschien ben je aangenaam verrast en begin je er een gewoonte van te maken.

Advertisement