Mozaïeken met spiegelstukjes: 10 supercreatieve ideeën om een gebroken spiegel te gebruiken

door Natasja

27 Oktober 2022

Mozaïeken met spiegelstukjes: 10 supercreatieve ideeën om een gebroken spiegel te gebruiken
Advertisement

Volgens populaire mythes en wijdverbreid bijgeloof brengt het breken van een spiegel zeven jaar ongeluk. Tradities en geruchten terzijde, wij zijn van mening dat alles kan worden gered en creatief hergebruikt kan worden. In dit geval lenen de stukjes van een gebroken spiegel zich goed om licht en kunst in huis te brengen door middel van mozaïeken die werkelijk alles kunnen verfraaien. Er zijn heel veel ideeën die gerealiseerd kunnen worden en ze zijn allemaal ongelooflijk indrukwekkend.

We tonen je er hieronder een paar, waaruit je inspiratie kunt halen om een ongelukje dat als pech wordt beschouwd om te zetten in een idee met een ongelooflijk creatief potentieel.

Advertisement

Onderzetters en pannenonderzetters versierd met mozaïeken van spiegelstukjes zijn een heel bijzonder idee dat elke gast versteld zal doen staan.

Advertisement

Om een kamer meer licht te geven, kan je zelfs denken aan het aanbrengen van spiegelstukjes op kasten, dressoirs en ladekasten.

En als je bijzonder creatief bent, waarom maak je dan geen schilderij van de resten van een gebroken spiegel?

Voortgaan op het idee van schilderijen en creativiteit is het ook mogelijk om kleinere te maken. Kleine schilderijtjes waarop iets bijzonders staat afgebeeld, die een lijst hebben en in serie vervaardigd zijn en als decoratieve accessoires gebruikt kunnen worden, zijn een origineel en gemakkelijk te verkrijgen idee.

De trap bedekt met spiegelmozaïeken is zeker een schilderachtig en betoverend idee dat veel helderheid toevoegt aan de ruimte.

Advertisement

Voor een elegante en verfijnde keuken of badkamer kan een spiegelmozaïek op een wandstrip alleen maar dat vleugje glamour toevoegen dat altijd mooi is.

En als je wilt overdrijven met licht en schittering, kun je ook een hele muur vullen met spiegelstukjes. Het is misschien geen minimaal detail, maar op zeker spectaculair.

Advertisement

Nog fraaier is een open haard bedekt met spiegels. Het is waarschijnlijk een beetje een kitsch inspiratie, maar veel mensen houden van deze stijl.

Letters en teksten op de muur versierd met spiegelmozaïeken kunnen een zeer origineel decoratief idee zijn voor vele kamers.

Advertisement

Om terug te komen op het idee van schilderijen, tenslotte, is het mozaïek met een tekening combineren een mooi en origineel en artistiek idee om te proberen.

En hoe zou jij de stukjes van een gebroken spiegel willen gebruiken voor creatieve doeleinden?

Advertisement