3 verbazingwekkende trucs die je in huis kunt toepassen met een balletje van aluminiumfolie

door Natasja

17 Oktober 2022

3 verbazingwekkende trucs die je in huis kunt toepassen met een balletje van aluminiumfolie
Advertisement

Er zijn bepaalde soorten schoonmaak en huishoudelijk werk die, als ze met bepaalde speciale trucs en zorg worden uitgevoerd, veel betere resultaten opleveren. Het is ieders droom dat het wasgoed schoon, fris en zeer zacht uit de wasmachine en de droger komt. Evenzo is het een wijdverbreide wens dat de vaat altijd blinkt en dat de keuken glimt.

Niet iedereen weet dat er enkele onverwachte trucs zijn die bovenstaande drie doelen gemakkelijker kunnen maken. Je zou het waarschijnlijk nooit zeggen, maar alles wat je nodig hebt om ze toe te passen, is wat aluminiumfolie in balletjes gerold.

Dankzij een paar video's die op TikTok zijn geplaatst, zijn deze trucs populair geworden en ze lijken echt te werken.

Advertisement
@lynsey_queenofclean/TikTok

@lynsey_queenofclean/TikTok

@lynsey_queenofclean, een van de gebruiksters die deze technieken op TikTok laat zien, plaatste een video https://www.tiktok.com/@lynsey_queenofclean/video/7074614235321404677 waarin ze laat zien hoe je het ovenrooster perfect schoonmaakt met een balletje van aluminiumfolie. Zo moet je het te doen:

  • Rol een vel aluminiumfolie, zelfs een gebruikt vel, tot een kleine, niet al te perfecte bal met een nog kneedbare consistentie.
  • Doe er wat vloeibaar afwasmiddel op en wrijf het als een spons om korstjes van het rooster te verwijderen.
  • Zodra je het hebt afgespoeld, zou je moeten merken dat het rooster weer glimt dankzij wat aluminiumpapier dat je eventueel hebt gerecycleerd.

De truc kan ook van pas komen voor ander stalen kookgerei en bepaalde soorten pannen.

Advertisement
@mumscleaninglockdownlife/TikTok

@mumscleaninglockdownlife/TikTok

Twee andere trucs die beroemd zijn geworden betreffen het gebruik van balletjes van aluminiumfolie in de droger en in de vaatwasser. In het eerste geval werd op TikTok een andere video https://www.tiktok.com/@mumscleaninglockdownlife/video/6949928880060861702 geplaatst waarin het proces duidelijk wordt getoond door @mumscleaninglockdownlife, ook een gebruikster die wordt gevolgd voor het delen van huishoudelijke trucs. Terwijl de tweede truc beroemd werd, opnieuw op TikTok, dankzij een video https://www.tiktok.com/@carolina.mccauley/video/6968596608103533825 van Carolina Mccauley.

In beide gevallen is de truc zeer snel toe te passen en lijkt uitstekende resultaten op te leveren:

  • Als je een of twee balletjes aluminiumfolie in de droger doet, krijg je een zachter gevoel en perfect droog wasgoed. Het lijkt erop dat het aluminium water en elektriciteit helpt absorberen, waardoor de was sneller en op de juiste manier droogt. Verder kunnen deze ballen ook tot twee maanden worden hergebruikt.
  • Aluminium ballen in de vaatwasmachine daarentegen laten het bestek glanzen als nooit tevoren. De verklaring ligt in dit geval in de chemische reactie die door de hoge temperatuur van het water tussen de vaatwastabletten en het aluminium op gang wordt gebracht. Blijkbaar dient het bicarbonaat in het tablet, dat met het aluminium reageert, om vlekken en kringen grondig te verwijderen.

Had je al eerder van deze trucs gehoord?

Advertisement