De schraper: ontdek de vele toepassingen van dit onmisbare accessoire in elke schoonmaakkit

door Natasja

30 Oktober 2022

De schraper: ontdek de vele toepassingen van dit onmisbare accessoire in elke schoonmaakkit
Advertisement

Als het om schoonmaken gaat, lijken er nooit genoeg hulpmiddelen te zijn: sponzen, bezems, schoonmaakmiddelen, alcohol, stoffer en blik, ontvetters en schrobborstels lijken in sommige gevallen allemaal onbruikbaar, en hoewel de schoonmaakkast vol staat met producten en hulpmiddelen, moet je soms toch een of andere slimme truc verzinnen om een vlek te verwijderen. Of op zijn minst verbergen. Gelukkig zijn er echter enkele schijnbaar nutteloze voorwerpen die in plaats daarvan zeer veelzijdig blijken te zijn bij het schoonmaken, waardoor je tijd, moeite en ruimte kunt besparen.

In een van haar video's beveelt social schoonmaakexpert @cleanthatup er een aan die je, na het ontdekken ervan, altijd wilt gebruiken. Laten we hem samen ontdekken.

Advertisement
@cleanthatup/TikTok

@cleanthatup/TikTok

De professionele schoonmaakschraper is een voorwerp dat misschien niet iedereen kent, maar dat je altijd bij de hand zou moeten hebben bij het schoonmaken. Hoe vaak heb je korsten moeten verwijderen die maar niet wilden verdwijnen ondanks de grootste inspanning? Hoe vaak heb je van alles verzonnen, door ontvetters, alcohol, trichloorethyleen, borstels, scharen, messen, stalen sponzen te proberen, voordat je je erbij moest neerleggen en de vlek moest laten zitten? 

Dit is precies waarom @cleanthatup aanbeveelt een schraper te kopen en je de vele gebruiksmogelijkheden laat zien.

Advertisement

1. Ramen

1. Ramen

@cleanthatup/TikTok

Wanneer je de ramen schoonmaakt, kan het zijn dat je gewoon wat vochtige plekken of regenresten of een lichte laag stof moet verwijderen, maar het kan ook zijn dat je veel lastiger vlekken moet wegschrapen. Verfspatten, vuilkorsten, oude stickers die eruit zien alsof ze met cement zijn vastgezet in plaats van gewoon vastgeplakt, dreigen op de ramen te blijven zitten. Met de schraper wordt het schoonmaken van deze plekken eenvoudig en snel.

2. Oven

2. Oven

@cleanthatup/TikTok

De oven is altijd een beetje vervelend om schoon te maken, ten eerste omdat je het niet vaak doet en het vuil de tijd heeft om zich vast te zetten, en ten tweede omdat het altijd moeilijk is om dit te doen met producten die niet overdreven schadelijk of agressief zijn. Als je thuis een schraper hebt, wordt dit ook gemakkelijker. En zelfs als je toevallig het avondeten verbrandt, kun je dankzij dit hulpmiddel de herinnering eraan weggooien en het bakblik bewaren voor het volgende recept.

3. Vloer

3. Vloer

@cleanthatup/TikTok

Zelfs op vloeren komt de schraper van pas, wanneer je om welke reden dan ook een aangekoekt vuil tegenkomt. Of het nu verf is van het recent verven van de muren, lijm of wat resten van het metselaarswerk, maar ook opgedroogde vlekken die je niet eerder had opgemerkt, de schraper verwijdert het allemaal met een eenvoudig gebaar.

Degenen die het advies van onze deskundige in de handleiding https://www.tiktok.com/@cleanthatup/video/7083276918103264558?is_from_webapp=v1&item_id=7083276918103264558 hebben opgevolgd, hebben het gebruiksgemak en de doeltreffendheid ervan kunnen bevestigen. De scherpe messen en de robuustheid van het hulpmiddel, samen met de gemakkelijke greep, maken het praktisch in gebruik. Eén advies: zorg ervoor dat je hem niet naar je toe gebruikt, maar alleen bewegingen van je af maakt.

Kende je de professionele schraper al? We wedden dat je hem meteen gaat kopen!

Advertisement