Hoe je smartphone handig en veilig opladen, zonder de oplaadkabel te beschadigen

door Natasja

13 December 2022

Hoe je smartphone handig en veilig opladen, zonder de oplaadkabel te beschadigen
Advertisement

Het opladen van een smartphone is altijd een cruciaal moment elke dag. Vaak raakt de batterij op het meest ongelegen moment op, waardoor je verschillende middelen toe moet passen om voldoende energie te verkrijgen om de dag door te komen of in ieder geval thuis te komen. Maar zelfs als je de telefoon veilig via een stopcontact kunt opladen, kunnen er problemen ontstaan. In feite kan het vaak gebeuren, vooral als je niet thuis bent, dat de stopcontacten moeilijk te bereiken zijn of ver verwijderd zijn van meubels en andere voorwerpen, waardoor je je smartphone op de grond moet laten liggen. Het risico in dit geval is dat iemand, die er afwezig langs loopt, het kapot maakt door erop te trappen of er ongewild tegenaan te schoppen.

Dus hoe voorkom je dat de kabel en de telefoon onherstelbaar beschadigd raken? Een video van TikTok geeft ons een tip.

via @kyvolhometips/TikTok

Advertisement
@kyvolhometips/TikTok

@kyvolhometips/TikTok

Het TikTok-kanaal @Kyvolhometips suggereert in de video's verschillende trucs om je leven thuis gemakkelijker te maken. In een van deze video's https://www.tiktok.com/@kyvolhometips/video/6893528627506466049?_r=1&_t=8XdzEUUPbfi&is_from_webapp=v1&item_id=6893528627506466049 legt ze uit hoe je je smartphone kunt opladen in een onhandig stopcontact zonder hem per se op de grond te leggen. In de video laat de gebruikster zien hoe je de kabel zelf kunt gebruiken als steun voor de smartphone: je bevestigt de oplader aan het stopcontact en laat de kabel een bocht om de telefoon maken. Vervolgens til je de kabel op en legt hem over de oplader, zodat er een driehoek ontstaat die de smartphone ondersteunt. 

Je moet echter voorzichtig zijn met deze praktijk, want op den duur bestaat het risico dat de kabel of de poort van de smartphone wordt beschadigd. Om dit ongemak te voorkomen, kun je het uiteinde van de stekker op verschillende manieren versterken:

  • met behulp van specifieke in de winkel verkrijgbare beschermers;
  • zelf beschermers maken van de veer van een oude pen;
  • isolatietape om de stekkerbevestiging wikkelen (deze oplossing geldt ook als de kabel al is gaan rafelen);
  • een schoenveter om de stekker wikkelen;
  • de gehele kabel te versterken (zoals in de winkel verkrijgbare versterkte kabels) door deze met katoenen naaigaren te omwikkelen;
  • met behulp van krimpkousen.

Een andere belangrijke tip: trek niet met geweld aan de kabel om de telefoon los te koppelen, maar trek zachtjes aan de stekker. Succes met het opladen!

Advertisement