Onaangename geuren in glazen na het wassen in de vaatwasser: hoe verwijder je dat in een paar stappen?

door Natasja

08 Oktober 2022

Onaangename geuren in glazen na het wassen in de vaatwasser: hoe verwijder je dat in een paar stappen?
Advertisement

De vaatwasser is een van de favoriete huishoudelijke apparaten vandaag de dag: dankzij zijn onschatbare hulp kun je elke maaltijd, zelfs de drukste gezinslunch, zonder problemen tegemoet zien zodat je er ten volle van kunt genieten, zonder te denken aan de vuile vaat die je in de spoelbak staat te wachten. Het kan echter gebeuren dat je aan het einde van de afwas in de vaatwasser nog steeds onaangename geuren ruikt als je de vaat eruit haalt, als gevolg van vuilresten die te lang zijn blijven zitten of in het apparaat zijn achtergebleven.

Dus hoe zorg je ervoor dat wanneer je de vaatwasser opent je alleen de geur van frisheid ruikt? Laten we er samen achter komen met deze natuurlijke en DIY trucs.

Advertisement

1. Vóór het wassen

1. Vóór het wassen

Creativo

Allereerst is het belangrijk ervoor te zorgen dat er geen voedsel- of drankresten achterblijven op glazen, borden en schalen, die kunnen bijdragen tot het vervuilen van de vaatwasser door onaangename geuren te veroorzaken. Vooral glazen die voor andere vloeistoffen dan water zijn gebruikt, moeten snel worden afgespoeld, zodat bij de volgende wasbeurt de vloeistof volledig wordt verwijderd en daarmee ook eventuele geursporen.

Advertisement

2. Witte azijn

2. Witte azijn

Creativo

De onmisbare witte azijn helpt je onaangename geuren te verwijderen en meer: gebruikt op stalen pannen laat het ze weer glanzen als nieuw. In de vaatwasmachine kun je het gebruiken door een mengsel van water en azijn in een verhouding van 1:3 op glazen en ander vaatwerk te spuiten; tijdens het wassen worden onaangename geuren zo in een oogwenk verwijderd.

3. Baking soda

3. Baking soda

Creativo

Naast alle andere talrijke eigenschappen heeft baking soda ook een krachtige anti-geurwerking: strooi het poeder gewoon op de glazen wanneer je ze in de vaatwasmachine zet om een diepere reiniging van alle vaat te verkrijgen en elke stank te verwijderen.

4. Citroen

4. Citroen

Creativo

Als de azijn en baking soda op zijn, maar je hebt nog een citroen in de koelkast liggen, kun je wat schillen in het rekje naast de glazen leggen. Behalve dat het onaangename geuren wegneemt, helpt het ook om de glazen weer glanzend te maken.

5. De vaatwasser schoonmaken

5. De vaatwasser schoonmaken

Creativo

Als je na al deze maatregelen nog steeds onaangename geuren waarneemt, is het tijd om de vaatwasser grondig te reinigen. Ook hier, in plaats van in de handel verkrijgbare chemische middelen te gebruiken, kun je dezelfde natuurlijke middelen die hierboven zijn genoemd, gebruiken. Doe 100 gram baking soda of 2 eetlepels citroenzuur of 1 liter witte azijn op de bodem van de vaatwasser en start een lege wascyclus op hoge temperaturen. Het appraat zal weer zo goed als nieuw zijn!

Een laatste advies: probeer aan het einde van elke wasbeurt de deur niet gesloten te laten, zodat de lucht kan circuleren en beter kan drogen. Met deze eenvoudige trucs zullen de glazen weer klaar zijn voor gebruik!

Advertisement