Wees creatief om briljante oplossingen te vinden voor elk gebruikelijk probleem, zoals deze 9 mensen

door Natasja

05 Oktober 2022

Wees creatief om briljante oplossingen te vinden voor elk gebruikelijk probleem, zoals deze 9 mensen
Advertisement

Wanneer men geconfronteerd wordt met een problemen, hoe onbeduidend ook, zijn er mensen die zeker even niet weten wat ze moeten doen, anderen die het omzeilen door het te negeren, en weer anderen die besluiten het aan te pakken en misschien een originele en creatieve oplossing vinden om het probleem op te lossen. Internet staat vol met dergelijke voorbeelden, en vaak delen de mensen die briljante ideeën hebben bedacht, of degenen die daarvan getuige zijn geweest, hun resultaten online.

Zo kom je bevindingen en tips tegen die niet alleen een glimlach op je gezicht toveren, maar ook een inspiratie zijn voor anderen. Hieronder vind je er enkele: wie weet zitten er een paar trucs bij die ook voor jou geschikt zijn.

Advertisement
mrtb_joe/Reddit

mrtb_joe/Reddit

De wielen van de bureaustoel gaan stuk, maar verder blijft de stoel volledig intact en comfortabel. En als je geen geschikte vervangers kunt vinden? Gebruik inline skate wielen!

Advertisement
xXJuanSanXx/Reddit

xXJuanSanXx/Reddit

Er bestaan magische stofzuigers die zelfs de kleinste pluisjes kunnen opruimen, zelfs uit tapijten. Maar als je er geen hebt, kun je ramenwissers gebruiken.

pochexi/Reddit

pochexi/Reddit

Ga je binnenkort een wandeling, een excursie of een reis maken en ben je bang om je AirPods te verliezen? Doe oorbellen in die ze altijd gebruiksklaar houden!

klaraclarkk/Reddit

klaraclarkk/Reddit

Voor sommigen is het drinken van koffie die al koud is, of zelfs koffie die de dag ervoor is bereid, weinig minder dan heiligschennis. Betekent dit dan dat als er koffie over is, het weggegooid moet worden? Beter van niet! Dan kun je dit doen: als het helemaal koud is, giet het in ijsblokjesbakjes, laat het bevriezen, en de volgende keer dat je misschien een ijskoffie wilt of een andere drank die bij de smaak van koffie past, kun je het koelen met diezelfde ijsblokjes! Anders kunnen ze een granita worden!

Reddit

Reddit

Confetti gooien is een euforisch gebaar dat veel belangrijke gelegenheden kenmerkt, van bruiloften tot kinderfeestjes (en meer!). Maar traditionele confetti, gemaakt van papier, is een verspilling van middelen en een nachtmerrie om op te ruimen, vooral buiten. Waarom gebruik je geen papierperforator en maak je gratis milieuvriendelijke confetti van bladeren? Het zal zelfs biologisch afbreekbaar zijn!

Advertisement
Reddit

Reddit

Een ander idee om verspilling tegen te gaan, en tegelijkertijd veel geld te besparen: weg met het keukenpapier waarmee je even snel schoonmaakt en vervang het door veel doeken, misschien zelfs gerecycled van oud textiel dat geschikt is voor het schoonmaken. En om ze eenvoudig te pakken, gebruik de plastic alleshouder!

catnip4sale/Reddit

catnip4sale/Reddit

Als je wel eens doornige planten zoals cactussen hebt moeten verplaatsen, zul je hebben gemerkt dat dit een moeilijke taak is waarbij je het risico loopt gewond te raken. Iemand heeft de oplossing gevonden: gebruik de Hulkhanden!

Advertisement
IncomprehensibleHare/Reddit

IncomprehensibleHare/Reddit

Er zijn katten die altijd naar buiten willen, maar hun baasjes willen niet in angst leven terwijl ze thuis op hen zitten te wachten. En er zijn ook katten die zo gewend zijn om binnen te zitten dat ze niet naar buiten kunnen. Een idee als dit lost beide problemen op! Het is het creatieve tuinalternatief voor netten die balkons afsluiten!

squidboots 9/Reddit

squidboots 9/Reddit

Een hele paddenstoel in één keer in schijfjes van exact dezelfde grootte snijden is mogelijk; het enige wat je nodig hebt is een eiersnijder!

Wat zijn de meest creatieve oplossingen die je ooit hebt bedacht?

Advertisement