11 handige huishoudtips om het dagelijks leven gemakkelijker te maken

door Natasja

16 September 2022

11 handige huishoudtips om het dagelijks leven gemakkelijker te maken
Advertisement

Er zijn trucs en informatie met betrekking tot het dagelijks leven en de huishouding, die ogenschijnlijk eenvoudig en voor de hand liggend zijn, maar die je leven radicaal kunnen veranderen. Het zijn tips en informatie waarvan niet iedereen op de hoogte is, maar die tijd en geld kunnen besparen en ieders gezondheid ten goede kunnen komen.

Sommige zijn beter bekend en worden meer gebruikt, andere minder. Ze zijn alle zeer belangrijk voor het oplossen en voorkomen van vele problemen en ongemakken. Wij hebben hieronder enkele van de nuttigste en belangrijkste opgesomd.

Advertisement

Tegen onaangename geuren in schoenen is het handig om er deodorant in te spuiten. Nog effectiever is echter om ze te behandelen met een ontsmettingsmiddel. De deodorant zou het effect oplossen en niet de oorzaak; terwijl het ontsmettingsmiddel, door het elimineren van bacteriën, het probleem bij de wortel zou kunnen oplossen. Laat ze in ieder geval drogen voordat je ze weer draagt.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Als je een parketvloer hebt en aan de muren moet werken, is het raadzaam deze met plastic te bedekken om het in goede staat te houden en vlekken of krassen te voorkomen.

Pixabay

Pixabay

Wanneer iets van glas breekt en er scherven op de vloer vallen, is een manier om zelfs de kleinste scherf te zien en alles te verwijderen, en zo gevaar te vermijden. Dit kan je doen door de lichten te dimmen en een zaklamp aan te doen.

Controleer ook altijd verborgen delen van het huis waar het risico op schimmelgroei door vocht bestaat. Als je het ontdekt, moet je het met de juiste producten verwijderen, anders zal het zich in een mum van tijd weer opnieuw vormen.

Pixabay

Pixabay

Het plaatsen van rubberen vloerglijders aan het voeteneind van het bed is de ideale manier om de ruimte onder het bed te vergroten en de vloer te beschermen.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Als je de handdoeken wast, schud ze dan uit voordat je ze ophangt. Ze zullen sneller en perfect drogen en zachter blijven.

Niet iedereen weet dat water snel warmte overdraagt. Dit leidt tot het besef dat je beter geen spullen uit de oven kunt halen met natte handschoenen of pannenlappen, omdat je het risico loopt je te branden.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Een doeltreffende truc om vlekken perfect te verwijderen uit witte schoenen, vooral die welke niet in de wasmachine mogen, is ze te borstelen met waterstofperoxide.

Pixabay

Pixabay

Als er een zwakkere waterstraal uit de douchekop komt, kan dat komen doordat er door de hardheid van het water veel kalkaanslag in de gaten van de douchekop is gekomen. Gebruik gewoon een tandenborstel gedrenkt in azijn om het probleem te verhelpen.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Om te voorkomen dat ritsen van sweatshirts beschadigd raken in de wasmachine, moet je de ritssluiting van elk sweatshirt altijd sluiten en vermijden dat ze op hoge temperaturen worden gewassen.

Gebruik wollen ballen voor de droger in plaats van die wegwerpdoekjes die normaal verkrijgbaar zijn. Ze versnellen het droogproces, maken de kleding zachter en pluisvrij, en vermijden het gebruik van chemicaliën en mogelijke allergenen. Anders zijn tennisballen ook handig!

Kende je deze waardevolle informatie al?

Advertisement