Laat je niet verrassen door vervelende probleempjes: gebruik deze simpele, briljante trucs

door Natasja

14 September 2022

Laat je niet verrassen door vervelende probleempjes: gebruik deze simpele, briljante trucs
Advertisement

Het idee dat je je in elke situatie kan redden is iets wat iedereen graag zou willen: altijd weten hoe je een probleem op de snelste en meest bevredigende manier kunt oplossen betekent dat je jezelf altijd kunt redden, zowel in het geval van kleine ergernissen als bij vrij grote problemen. En als het misschien onmogelijk is alle tegenslagen te vermijden, kun je er tenminste voor zorgen dat je niet wordt overvallen door die kleine, alledaagse ongelukjes die, hoewel ze niet ernstig zijn, je dag en je humeur kunnen bederven.

Het is dus altijd de moeite waard om trucjes te ontdekken die van pas kunnen komen bij dagelijkse karweitjes, of wanneer zich een iets moeilijkere situatie voordoet en je niet over de juiste middelen beschikt om die aan te pakken. Hier zijn er een paar die altijd nuttig zijn om te weten.

Advertisement
boombalagasha/Reddit

boombalagasha/Reddit

Wanneer je besluit verse snijbloemen in huis te halen, weet je eigenlijk al dat ze maar kort vers zullen blijven: door ze af te snijden, heb je ze gescheiden van de wortels die hen voeding brengen vanuit de grond. Maar je kunt langer van hun schoonheid genieten door een paar trucjes toe te passen.

Een daarvan is het toevoegen van suiker aan het water waarin de stengels zinken, waardoor de planten wat langer turgescent blijven. Anderen gieten ook een theelepel bleekmiddel in het water om het te ontsmetten tegen de bacteriën die de bloemen eerder doen verwelken.

Advertisement
BeersAndTacos4Lyfe/Reddit

BeersAndTacos4Lyfe/Reddit

Hoe vaak komt het niet voor dat je eindelijk een knoop wilt vastmaken of een eenvoudig naaiwerkje moet doen, maar meer tijd besteedt aan het rijgen van de draad door het oog van de naald dan aan het voltooien van het werkje? Als je een tandenborstel gebruikt, zal alles makkelijker gaan. Leg de draad zijwaarts op de borstelharen, met het oog van de naald naar je toe gericht zodat de draad door het gat loopt, druk de naald op de borstelharen zodat de punt van de borstelharen de draad in het oog duwt. Je kunt jezelf ook helpen met een tweede naald om de lus van de draad die ontstaat onmiddellijk omhoog te trekken.

pxhere.com

pxhere.com

Je wilt je goede zilveren bestek uit de kast halen, maar ontdekt dat er vlekken op zitten. Om het snel schoon te maken zonder een zilverproduct te gebruiken, poets met tandpasta, spoel het af en droog het met een zachte doek!

world.openfoodfacts.org

world.openfoodfacts.org

Je hebt vast heel veel winkelpasjes die je in de verschillende winkels kunt gebruiken maar hoe vaak heb je ze echt allemaal in je portemonnee? Als je de speciale apps niet gebruikt om al die barcodepasjes te sorteren, kun je ze tenminste wel goed fotograferen, zodat je ze op het juiste moment kunt laten zien, ook als je vergeten bent ze mee te nemen, en heb je toch je punten en kortingen!

ReadyPlayer85/Reddit

ReadyPlayer85/Reddit

Nog iets wat je niet altijd op zak hebt wanneer je het nodig hebt: munten voor het winkelwagentje. Maar misschien heb je de juiste sleutel: heel vaak hebben de klassieke, ronde koppen de perfecte maat om in die gleuven te passen.

Advertisement
rawpixel.com

rawpixel.com

Je bent buiten, misschien aan het kamperen, en je moet een vuurtje maken met lucifers, maar het waait. Je kunt je niet alleen tegen de windvlagen beschermen, maar je ook voorbereiden voordat de vonk overslaat: met een klein mesje kun je inkepingen maken in het houten steeltje, vóór de punt, om - zonder los te komen - houtsplinters op te lichten, die van de basis naar de punt gaan. De vlam zal langer meegaan, want hij kan ook die houtsplinters verbranden, en de wind zal hem niet gemakkelijk doven.

physep/Reddit

physep/Reddit

Telkens wanneer je silicagelzakjes in je aankopen vindt, hou ze dan apart. Je kunt ze gebruiken om te voorkomen dat vocht niet alleen tassen, schoenen en diverse lederwaren in kasten of laden beschadigt, maar ook pakjes zaad die je klaar hebt liggen om te planten, en vele andere voorwerpen.

Wat zijn de trucs waar je echt niet zonder kan?

Advertisement