Het T-shirt wordt een klein rolletje, perfect om ruimte te maken in een lade of koffer

door Natasja

04 Oktober 2022

Het T-shirt wordt een klein rolletje, perfect om ruimte te maken in een lade of koffer
Advertisement

Van alle kledingstukken waaruit een garderobe bestaat, vormen T-shirts voor velen van ons misschien wel de grootste categorie. Super veelzijdige kledingstukken die in duizend verschillende outfits kunnen worden gebruikt, van de meest relaxte tot de meest stijlvolle. Door de verschillende ontwerpen, materialen, kleuren en prints kunnen ze echt bij elke gelegenheid en het hele jaar door worden gebruikt.

Ze hebben nog een ander voordeel: ze zijn gemakkelijk op te vouwen, hoewel dat vaak niet genoeg is om er zoveel in elke lade te stoppen als we zouden willen. En wat als we er teveel meenemen of kopen op reis? Er is altijd het probleem van ruimte maken voor nog een item in de koffer, en daar is volumebeheer echt belangrijk.

De oplossing? Maak er rollen van, en misschien geen eenvoudige rollen die snel en rommelig worden gemaakt, maar compacte en precieze cilindrische pakjes, zoals die welke kunnen worden gemaakt volgens een methode die ook op TikTok wordt geïllustreerd.

via @thefoldinglady/TikTok

Advertisement
@thefoldinglady/TikTok

@thefoldinglady/TikTok

Het account dat van vouwtrucs haar lievelingsonderwerp heeft gemaakt, @thefoldinglady, toont een methode waartoe zoveel mensen over de hele wereld zich inmiddels hebben bekeerd.

In de voorgestelde clip, die je hier kunt zien, zijn de te volgen stappen echt weinig en snel.

    1. Leg het T-shirt eerst netjes uitgevouwen op een vlak oppervlak (een tafel, maar ook een bed is goed).
    2. Neem de onderste flap en draai hem naar buiten en vouw hem ongeveer tien centimeter naar boven. Maak alles plat.
    3. Neem nu een kant van het T-shirt, knijp het vast aan de bovenkant van de mouw en aan de onderkant van de gevouwen rand, en breng het naar het midden.
    4. Overlap de andere kant, in een spiegelende beweging.
    5. Je krijgt nu een lange, smalle rechthoek: begin die nu van boven naar beneden op te rollen.
    6. Wanneer je bij de onderkant komt, heb je een rand die over de lengte van de cilinder loopt: neem die en draai hem om aan de buitenkant, zodat hij de wikkel wordt die het hele pakket sluit.

Bekijk de video https://www.tiktok.com/@thefoldinglady/video/7115916687395835141 om deze bewegingen beter te begrijpen: het is echt allemaal heel gemakkelijk na te doen!

Zodra je de methode begrijpt, kun je deze ook aanpassen aan andere soortgelijke kledingstukken, zoals hemden of shirts met langere mouwen: je hoeft alleen maar die precieze rechthoek te maken om op te rollen en strak te sluiten. Bedenk eens hoeveel meer spullen er in een koffer of lade passen, of eventueel ook in dozen om in te pakken bij de seizoenswisseling of voor een verhuizing!

Advertisement