Maak je leven gemakkelijker met 9 zeer merkwaardige en nuttige trucs om te benutten

door Natasja

05 September 2022

Maak je leven gemakkelijker met 9 zeer merkwaardige en nuttige trucs om te benutten
Advertisement

Er zijn van die weetjes die niet iedereen kent en manieren om bepaalde dingen te doen die op de een of andere manier een grote verandering in het dagelijks leven kunnen teweegbrengen. Het zijn foefjes die, eenmaal ontdekt, ook heel zinnig en logisch lijken, maar waar je zonder de juiste stimulans nooit aan zouden hebben gedacht.

Er zijn miljoenen van zulke foefjes. Nu en dan ontdek je er toevallig een paar, of leert iemand je ze, en ze kennen zal je zeer verbazen. Of het nu praktische trucs zijn of onbekende en waardevolle informatie voor het dagelijks leven, het ontdekken ervan is echt zeer kostbaar. Daarom laten we je hieronder enkele fantastische voorbeelden zien.

Advertisement

Niet iedereen denkt eraan, maar door rijstkorrels in het zoutvaatje te doen, kan worden voorkomen dat het zout door het vocht gaat kleven, waardoor het moeilijk eruit kan komen, stolt en klontjes en kleine korreltjes vormt.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Het ongemak van slapen met verstopte neusgaten kan worden verlicht door niet op de buik te slapen en van kant te wisselen bij het verstoppen van het neusgat dat overeenkomt met de kant waarop je rust. Dit is een zeer nuttige oplossing, vooral voor kinderen die vaak last hebben van dit probleem.

Om te ontdekken of er microcamera's of kleine afluisterapparatuur om je heen zijn die je zouden kunnen bespioneren, hoef je alleen maar een telefoongesprek te beginnen en je ervan te vergewissen dat er geen interferentie is van het magnetische veld dat deze kleine apparaten kunnen creëren. Het klinkt als een nogal verontrustend stukje informatie dat je misschien niet nodig hebt, praktisch nooit, maar het is altijd beter om te weten.

TODAY/YouTube

TODAY/YouTube

Wist je dat je spijkerbroek kunt opmeten zonder hem aan te doen? Het enige wat je hoeft te doen is je tailleband rond je nek aanbrengen en kijken of de twee uiteinden elkaar raken. Als dat zo is, betekent het dat die broek van jouw maat is. Als de uiteinden elkaar daarentegen niet raken, betekent dit dat de spijkerbroek te strak zit.

Om geen eieren die bijna over de datum zijn weg te gooien, kook ze zonder ze daarna te pellen, en kun je ze nog minstens een week bewaren.

Advertisement

Een kleine scheur in een muggennet kan gemakkelijk worden gerepareerd en voorkomen dat hij groter wordt door een eenvoudige nagellak aan te brengen nadat de randen zijn samengebracht.

Nagellak kan ook worden gebruikt om kleine gaatjes en kleine ladders in kousen en panty's te maken, zodat ze niet groter worden en niet meer te repareren zijn. Een nuttig alternatief voor nagellak in dit geval is haarlak.

Advertisement

Als de pasta in een open verpakking wordt gelaten, kunnen insecten zich voortplanten. Een tamelijk logische oplossing, maar waar niet altijd aan wordt gedacht kan zorgvuldig afgesloten chipskokers zijn om de pasta in te bewaren.

En wist je dat je de koekjes langer zacht en knapperig kunt houden door er een klein stukje brood bij te doen? Probeer het en je zal het zelf zien!

Welke van deze trucs en weetjes kende je al?

Advertisement