Hoe kun je een lange jurk opvouwen om zo weinig mogelijk ruimte in te nemen

door Natasja

01 Oktober 2022

Hoe kun je een lange jurk opvouwen om zo weinig mogelijk ruimte in te nemen
Advertisement

Trucs en technieken om kleren en linnengoed zo op te vouwen dat ze weinig ruimte innemen zijn altijd erg handig.

De redenen waarom je spullen vaak netjes wilt opvouwen en opbergen zodat ze weinig ruimte innemen, kunnen verschillend zijn. Deze redenen variëren van het inpakken van een koffer om op vakantie te gaan tot een kleine kledingkast waar je alles er in wilt laten passen, tijdens bijvoorbeeld de seizoenswisseling of een verhuizing, waarbij spullen vacuüm moeten worden opgeborgen. Verschillende behoeften die als voornaamste doel hebben zoveel mogelijk ruimte te winnen.

Er zijn veel strategieën die kunnen worden toegepast en nog meer zijn de verschillende videotutorials op internet die ze laten zien. In een daarvan, op TikTok, wordt stap voor stap getoond hoe je een lange jurk opvouwt om hem terug te brengen tot een klein compact rolletje dat je overal handig kunt opbergen.

via @thefoldinglady/TikTok

Advertisement
@thefoldinglady/TikTok

@thefoldinglady/TikTok

De video in kwestie werd gepost door gebruikster @thefoldinglady en daaruit kan in een paar eenvoudige stappen een techniek worden geëxtrapoleerd.

  • Leg de jurk op een plat oppervlak en vouw het horizontaal in twee helften.
  • Vouw de twee zijkanten van de jurk verticaal op.
  • Wanneer je de tweede zijde overlapt met de eerste reeds gesloten zijde, vouw het uiteinde verder naar buiten

Advertisement
@thefoldinglady/TikTok

@thefoldinglady/TikTok

  • Je moet een soort langwerpige, smalle trapezium krijgen, met een centrale flap.
  • Spreid het goed uit zodat het redelijk plat is.
  • Rol het op tot een klein, compact rolletje. 

De resulterende bundel is klaar om te worden opgeborgen waar je maar wilt.

De techniek is perfect voor een lange jurk met smalle bandjes, maar kan met een paar kleine aanpassingen gemakkelijk worden aangepast aan andere soorten jurken, meer of minder volumineus. Als deze snelle en eenvoudige procedure je goed in de oren klinkt, onthoud hem dan en gebruik hem om je favoriete jurken in de koffer of kledingkast op te bergen. Hoe kleiner de bundels die je krijgt, hoe meer kleren je in de kledingkast kunt stoppen of mee kunt nemen op vakantie.

Als je benieuwd bent naar de hele handeling in detail, om je te helpen deze beter te onthouden, raden we je aan de video https://www.tiktok.com/@thefoldinglady/video/7118356919026257157 direct op TikTok te bekijken, op het genoemde account. 

Wat vind je? Denk je dat het een nuttige tip is om toe te passen?

Advertisement