5 simpele oefeningen waarmee iedereen thuis zijn onderarmen kan verstevigen

door Skip

30 Augustus 2022

5 simpele oefeningen waarmee iedereen thuis zijn onderarmen kan verstevigen
Advertisement

Slappe armen hebben is een probleem waar iedereen wel een beetje last van krijgt en worden sommigen ook een beetje moe van de manier waarop zij hun lijf zien, terwijl het hier misschien niet eens gaat om iets waar je je druk om moet maken of iets dat is dat er niet uitziet. Wil je stevige armen hebben zonder dat er zich, vet gaat ophopen in je onderarmen die met de jaren spierspanning gaan verliezen? Dan is het noodzakelijk om in te grijpen met gerichte oefeningen waarmee je de juiste spieren aanspreekt.

Yoga, pilates, gewichten kunnen allemaal helpen, maar ook bewegingen die je zonder al te veel moeite kan uitvoeren, perfect ook voor mensen die in hun beweeglijkheid beperkt zijn. Het duurt even voordat er merkbare verbeteringen zijn, maar met een beetje regelmaat kan je resultaten boeken waar je tevreden mee kan zijn. Hieronder vind je een aantal van dit soort oefeningen, zoals die worden getoond op TikTok.  

Advertisement
Video tutorial via @fitnessphoenix/TikTok

Video tutorial via @fitnessphoenix/TikTok

TikTokster @fitnessphoenix laat drie bewegingen zien die je elke dag moet maken voor maar een paar minuten. Hierdoor heeft zij gaandeweg slankere armen gekregen.

  1. Cobra: dit is een versimpelde vorm van push-ups, waar je in plaats van je hele lichaam alleen je bovenlichaam optilt van de grond. Begin dus plat op je buik op de grond met je handen naast elkaar voor je borst, met je armen gebogen. Herhaal 25 keer. Duw je bovenlichaam omhoog zonder je handpalmen van de grond te laten komen. Je benen en je bekken blijven ondertussen op de grond. 
  2. Handen achter je lichaam: een hele simpele oefening, je gaat gewoon staan met je rug recht je brengt je armen achter je heupen en beweeg je je armen naar elkaar toe en weer van elkaar af in ritmische bewegingen. 50 keer herhalen. 
  3. Staande push-ups: ga voor een muur staan op een afstand die net iets korter is dan dat je uitgestrekte armen lang zijn. Handpalmen op de muur ter hoogte van je borst, laat je tegen de muur vallen terwijl je jezelf opvangt met je handen en weer afzet. 25 keer herhalen.

Klik hier om te kijken hoe ze het doet.

Advertisement
Video tutorial via @kathyhealthtips/TikTok

Video tutorial via @kathyhealthtips/TikTok

Voor bewegingen die nog kleiner zijn kan je de suggesties proberen van @kathyhealthtips, ook van Tiktok. 

  1. De eerste oefening lijkt op een van hierboven: breng je armen achter je heupen en beweeg je schouderbladen naar elkaar toe zoveel je kan en houd je handen zo dat ze samen met je armen een hoek van 90° vormen en je vervolgens je handpalm helemaal opent en je vingers strekt. Draai nu je polsen zodanig dat je handen horizontaal heen en weer bewegen, alsof je als het ware naar iemand zwaait.
  2. Strek je arm op gelijke hoogte met je schouders. Bal je vuist en steek je duim op (net als met liften!). Begin met de duim naar boven en draai dan je arm zodanig terug dat je duim in horizontale positie eindigt. Breng je duim weer omhoog en blijf je heen en terug draaien.

Klik hier om te kijken hoe deze dame de oefening doet.

Het zijn echt hele makkelijke oefeningen die iedereen kan, heb jij ze wel eens geprobeerd?

Advertisement