Bindtouw, van afvalmateriaal tot hulpbron: 10 prachtige voorstellen voor creatief hergebruik

door Natasja

10 September 2022

Bindtouw, van afvalmateriaal tot hulpbron: 10 prachtige voorstellen voor creatief hergebruik
Advertisement

Bindtouw heeft iedereen altijd wel in huis, en vaak staan we er mee in onze handen te twijfelen of we het moeten weggooien of bewaren voor het geval dat. Het antwoord in dit geval is altijd bewaren! Als je niet wilt dat het touw ongebruikt op de bodem van lades blijft liggen, kun je ideeën opdoen om het creatief te hergebruiken. We zijn er zeker van dat je een voorwerp zult vinden dat van pas kan komen; even zeker is dat dat voorwerp kan worden gemaakt van bindtouw! Het veelzijdige en duurzame bindtouw kan voor vele doeleinden worden gebruikt: tapijten, pannenlappen, gordijnen, versieringen, lijsten, tafelgerei, kaarshouders en zelfs tafellampen of plafondlampen. Je kunt alles maken met een stuk bindtouw!

Laat je inspireren door deze 10 creatieve ideeën!

Advertisement

Lampen en kroonluchters

Eenvoudig en leuk om te maken, je hebt alleen wat bindtouw en lijm nodig om prachtige plafondlampen en mooie tafellampen te maken. Je huis zal er zeker origineler uitzien!

Advertisement

Tapijten

En wat als je juist een tapijt nodig hebt? Ook hier komt het bindtouw je te hulp: je kunt het elke vorm geven die je maar wilt, inclusief ingewikkelde en betoverende ontwerpen.

Lijsten voor spiegels of schilderijen

Nog een heel gewone en eenvoudige toepassing. We hebben allemaal spiegels of schilderijen in huis met saaie en anonieme lijsten. Met bindtouw kun je ze persoonlijkheid en karakter geven. Je kunt ze ook personaliseren met herinneringen aan speciale momenten.

Houders en mandjes

Bindtouw kan ook worden gebruikt om prachtige houders van verschillende vormen en maten te maken. Gebruik gewoon een tinnen of glazen pot als voorbeeld en klaar ben je.

Kaarshouders

Wil je een romantisch avondje met je partner plannen? Kaarsen zijn een must en als ze worden versierd met heerlijke kandelaars maken ze de sfeer nog specialer!

Advertisement

Bloemenpotten

Je planten zullen zich ook minder vervelen als hun potten versierd zijn! Ook hier is bindtouw een waardevolle bondgenoot.

Manden

Is de fruitbak stuk en weet je niet hoe je hem moet vervangen? Maak er een met touw. Er zijn maar een paar eenvoudige stappen voor nodig.

Advertisement

Dromenvanger

Wat dacht je van een mooie dromenvanger? Ze zijn prachtig hangend aan de muur in de kamers van het huis, ze geven een vleugje originaliteit dat altijd goed van pas komt. Ook leuk als cadeau-idee!

Gordijnen

Je kunt ook voor een gordijn zorgen om kamers in huis te scheiden. Gebruik het samen met kurken, kralen of schelpen. Het gordijn zal er zo mooi uitzien dat al je vrienden er net zo een willen!

Ben je klaar om te beginnen? Met welk idee wil je beginnen?

Advertisement