8 geniale vondsten die je helpen je leven efficiënter te leiden

door Skip

18 Augustus 2022

8 geniale vondsten die je helpen je leven efficiënter te leiden
Advertisement

Niet nodeloos verspillen door iets makkelijk net zo vaak als mogelijk is te hergebruiken; eten zonder je handen vies te maken zoals dat gebeurt bij het eten van sommige dingen. Hoezeer je ook kan denken dat deze zaken er toch niet toe doen, je wil uiteindelijk geen gedoe. Het is dan ook altijd eigenlijk wel prettig om een geschikte oplossing bij de hand te hebben voor aparte gevallen, zo voorkom je namelijk dat geen enkele stress kan ontstaan en toe kan nemen waardoor je dag verpest raakt.

Soms zijn we zelf degene die een passende oplossing bedenkt waarmee we kunnen leven, maar soms is hetook prettig om van buiten input te krijgen. Hieronder volgen dan ook enkele slimme strategieën waarvan het de moeite waard is die te kennen en die toe te passen wanneer het moment zich aandient.   

Advertisement

Koekjes dopen zonder je vingers vies te maken

Koekjes dopen zonder je vingers vies te maken

netadmindave/Reddit

Ooit bedacht dat tijdens het dopen van koekjes in thee of melk het niet niet anders kan dan dat je vingers ook nat worden. Als die koekjes geen vulling in het midden hebben dan kan je er niks aan doen, tenzij je een lepel bij de hand hebt. Maar als je met koekjes te maken hebt die een vulling hebben, zoals de beroemde Oreo's (maar ook andere koekjes!) kan je een vork gebruiken of zelfs eetstokjes gebruiken. Steek de tanden van een vork in de vulling in de lekkernij en kan je dopen zoveel je wilt zonder dat je zelf vies wordt. Ook eetstokjes kan je op een zelfde soort manier gebruiken, door de vulling aan weerszijden ermee beet te pakken! 

Advertisement

Geïmproviseerde lamp

Geïmproviseerde lamp

bensleddale/Reddit

In een noodsituatie waarin wellicht geen geïmproviseerde verlichting is kan het zijn dat je geen zaklamp of kaars in de buurt hebt, maar heb je zeer waarschijnlijk wel een telefoon en water in een doorzichtig plastic flesje.

Zet het flesje boven op de lamp van je smartphone en voilá, je hebt een doe-het-zelf lamp... zolang je nog stroom hebt in je batterij tenminste!

Interessant uitziende aardappeltjes uit de oven

Interessant uitziende aardappeltjes uit de oven

CraftyHolic/Reddit

Om gebakken aardappeltjes zo op te dienen dat ze er interessant uitzien, zonder dat je uren met je mes bezig bent om die te 'schaven' kan je een appelsnijder gebruiken. Die laat het klokkenhuis weg en deelt het fruit (de aardappel in dit geval!) in partjes op. Door de snijder niet volledig door te drukken blijven de partjes onderaan vastzitten waardoor je een mooie bloem krijgt.  

Borstels vernieuwen van bezem

Borstels vernieuwen van bezem

bountifulknitter/Reddit

Hoe vaak verwissel je de borstelharen van een bezem wel niet met een nieuwe omdat de oude kapot zijn? Vaak zijn de borstelharen slechts kapot, maar niet op. In dit soort gevallen moet je gewoon een scherpe schaar pakken en de kapotte uiteindes verwijderen. Hierbij moet je zo recht mogelijk knippen. Dan heb je een bezem die als nieuw is zonder iets ervoor uitgegeven te hebben. 

Raam open, poezen buiten gevaar

Raam open, poezen buiten gevaar

froggy_boots/Reddit

Als je geen traliewerk of horren hebt waardoor je raam niet open kan en je huisdieren dus niet buitenshuis aan de wandel kunnen gaan, kan je zelf gaan knutselen en een hekje bouwen, van die hekjes die je ook gebruikt om kinderen te beletten op een gevaarlijke plek in huis te komen.

Advertisement

Makkelijk verfrestanten verwijderen

Makkelijk verfrestanten verwijderen

LoosechangeNYC/Reddit

Wanneer je een roller gebruikt om te verven, met verfbak, dan wordt het daarna vervelend om die overgebleven verf te verwijderen. Maar als je in het bakje eerst een open plastic zak legt (vuilniszakken kunnen ook) of huishoudfolie (wel wat brozer) dan bespaar je je zelf een hoop werk!

Zakjes sneller laten drogen

Zakjes sneller laten drogen

alaorath/Reddit

Als je normaal gezien gewend bent hersluitbare zakjes voor etenswaren (grondig!) te reinigen zodat je die kan hergebruiken, dan heb je waarschijnlijk ook wel gemerkt hoe irritant het is om te moeten controleren of ze snel genoeg droog worden. Gebruik sla- of ijsbloktangen met zo'n greep waardoor de uiteindes altijd uit elkaar staan.  

Advertisement

Eindeloos spelen

Eindeloos spelen

JoypulpSkate/Reddit

Voor alle mensen die graag bordspelen en dergelijke spelen, die weten dat er gebruiksvoorwerpen zijn die snel slijten en 'op' zijn waarna er dan moeite moet worden gedaan om die te vervangen.

Bij verschillende spelkaarten die in doosjes zitten is dat bijvoorbeeld het geval, maar ook bij al die blaadjes die elke speler moet invullen bij elk potje. Hoe kan je ervoor zorgen dat die kaarten niet kapotgaan of dat je niet duizenden kopietjes hoeft te maken zodat je eindeloos kan blijven spelen? Gewoon plastificeren. Zo kan je op elk blad schrijven met whiteboard markeerstiften zoveel je wilt!

Handige trucs, vind je ook niet?   

Advertisement