10 prachtige uitvindingen die het leven als ouder er simpeler op maken

door Skip

22 Augustus 2022

10 prachtige uitvindingen die het leven als ouder er simpeler op maken
Advertisement

In het leven van een vader of moeder zijn er op allerlei gebieden kleine probleempjes, dat weet iedereen. Dagelijks smeken zij om een wonderoplossing. Of het nou om luier verschonen, rondslingerende spenen, ondergespuugd keukenmeubilair, of kokend hete kinderzitjes gaat, elke situatie vormt eigenlijk een aanleiding voor een nieuwe uitvinding. Hoe vaak dachten we wel niet bij onszelf:'Had ik toch maar iets waardoor dat wat ik nu doe er makkelijker op wordt!'

Ook gezocht naar miraculeuze oplossingen waar je altijd van hoopte dat die er waren? Wie weet hadden een paar ouders die jullie al waren voorgegaan dezelfde wens uitgesproken en hebben ze die wens omgezet in realiteit!

We hebben 10 ideeën voor je, waar je, als je ze eenmaal geprobeerd hebt, bij zult zweren!  

Advertisement

Warme draagzak

Op de arm of in de buggy? Lastige vraag en zijn hierover de meningen van voor- en tegenstanders sterk verdeeld. Voor wie zijn baby'tje ook graag knuffelt tijdens het wandelen is de draagzak met zakken bedacht. Zo blijft zowel ouder als kind warm!

Advertisement

Slimme speenthermometer

"Hoe gaaf zou dat zijn als ik zijn/haar temperatuur zou kunnen meten met een app!" Nu kan dat! Slimme spenen kunnen de temperatuur van je kind constant bijhouden zonder dat dit vervelend voor je kind is.

Aanschuifbedje

Vermoeiend al dat nachtelijk ontwaken steeds! In het holst van de nacht opstaan om naar de wieg te lopen is altijd hinderlijk, zeker wanneer het koud is. Ook hierop is een oplossing gekomen, in de vorm van aanschuifbedjes die je aan het eigen bed kan vastmaken. Je kindjes zullen heerlijk dromen in hun eigen bedje... maar wel dichtbij jou!

Drinkbeker met geïntegreerde medicijnbeker

Het moment om medicijnen te nemen is altijd een lastig moment wanneer het om kinderen gaat. Soms vormt het huis echt een decor voor veldslagen met kreten en geschreeuw. Nu is dit probleem in zijn geheel te omzeilen met een drinkbeker. Sommige bekers hebben een medicijnbekertje erin zitten waar je de medicijnen in kan doen. Net zo makkelijk als het drinken van een beker water!

Kniemat voor bij het badritueel

Heeft nog niemand het gehad over hoe beurs je knieën toch kunnen zijn na elk badmoment van de kleine? Ook dit probleem is verholpen met een kniemat waarmee je in een klap twee vliegen vangt: je kan comfortabel op je knieën zitten en heb je door de opbergvakken alles wat nodig is bij de hand. 

Advertisement

Zonwerende folie voor babyzitje

De zomerse warmte is pas minder prettig wanneer je ergens op/in moet gaan zitten dat gloeiend heet is. Kinderen overhalen dat ze in hun stoeltje moeten zitten in de auto is altijd een uitdaging, maar wanneer het kwik stijgt vergt dit bovenmenselijke inspanningen. Met dit zonwerende folie wordt lekker koel blijven zitten in een stoeltje kinderspel! 

Wandorganizer voor bij de luiertafel

Zie je die situatie voor je waarin je de luier aan het verschonen bent en dat je dan merkt dat de schone luier in een andere kamer ligt? Ja, precies dit gevoel dus. Dat hoef je dus nooit meer te ervaren wanneer je een wandorganizer hebt. Bij de wieg of commode, de luiers heb je altijd bij de hand (tenzij je vergeet ze aan te vullen!). Ook erg handig zijn de opbergvakken voor borstels, kammen, schaartjes, talkpoeder, verzachtende crème en alle andere accessoires die van pas komen bij het verschonen.

Advertisement

Zelfsluitende speen

Tijdens het wandelen is spenen uitspugen een van de favoriete sporten van baby's. Dit heeft tot gevolg dat je ze steeds moet schoonmaken. Dit dilemma is voorbij met een speen die dichtklapt zodra die uitgaat. Je hoeft geen winkelvoorraad aan spenen meer bij je te hebben. Een onmisbare hulp voor kersverse ouders en heel wat minder gewicht in hun toch al overvolle tassen!

Douchekop voor kinderen

Proberen jouw kinderen ook om de douche te ontvluchten alsof ze door een wild beest achterna worden gezeten? Maak het douchemoment interessanter voor ze met een douchekop speciaal voor hen. 't Is een simpele slang die je vastmaakt aan je douchekop, met aan het eind een grappig beestje. Zo wordt douchen leuk voor je kinderen! 

Advertisement

Kinderwagenfiets

Voor mensen die graag met de fiets gaan is er ten slotte een handige buggy. Zo kan je toch nog een fietstochtje maken en je kinderen meenemen. Je komt er makkelijk de stad mee door en je leert je kind aan wat een goede levensstijl is.

Ben jij ook enthousiast geworden door deze fabelachtige uitvindingen? Heb je hier al een van in gebruik?

Advertisement