8 slimme manieren waarop sleutels en waardevolle eigendommen zijn te verbergen

door Skip

16 Augustus 2022

8 slimme manieren waarop sleutels en waardevolle eigendommen zijn te verbergen
Advertisement

Vaak is er de behoefte om sleutels, geld, persoonlijke eigendommen en waardevolle spullen te verstoppen zodat we ons senang kunnen voelen, zeker wanneer we van huis gaan of wanneer we voor een langere periode weg zijn, op vakantie wellicht. De goede oude truc van je sleutel onder de deurmat leggen die kent iedereen inmiddels wel, en is het nutteloos die te gebruiken; erg veilig is het niet.

Er zijn echter originelere manieren en locaties waar je zaken kan verstoppen, plekken die mensen over de hele wereld door de tijd heen hebben bedacht en gevonden. We laten je er enkele van zien die echt fantastisch zijn. Wie weet komen dit soort plekken nog wel eens van pas, mocht die noodzaak er ooit eens komen.  

Advertisement

De boekenkast waar een deur achter zit is een oude manier die in het verleden werd gebruikt om geheime zaken of schatten te verbergen, vooral in huizen van edelen. Deze truc is echter altijd nog prima wanneer je een geheim vertrek wilt waar je zaken veilig kan bewaren.

Advertisement

Een plantenpot met dubbele bodem kan uiterst handig zijn voor sleutels indien de pot buiten staat of voor geld en juwelen wanneer hij binnenshuis staat.

Lijkt deze kluis vermomd als wandcontactdoos je ook niet geniaal? Er zit zelfs een slotje op met sleutel, waarvan het niet eens op een slot lijkt.

Ook een schilderij met daarachter sleutels of een kluis is nog zo'n must, maar wanneer hier goed over is nagedacht kan een dergelijke oplossing nog steeds heel nuttig zijn.

De lege ruimte benutten onder de trap is een oplossing die minder vaak voorkomt maar die wel echt geniaal is. Nog slimmer is het om het geheel te camoufleren door het te bekleden met vloerbedekking.

Advertisement

De ruimte onder zitkussens is niet alleen prettig om kleine benodigdheden voor in de kamer in te plaatsen, 't is ook een perfecte plek om geld of juwelen kwijt te kunnen. 

De zoveelste prima truc om een kluis te verbergen. In dit geval wordt er een zwevende kast opgehangen waar boeken in komen. De wandkast zit niet vast maar kan je openklappen als een raam waarachter dan het gat zit in de muur met de kluis erin.

Advertisement

Tot slot een lade met een dubbele bodem, nog zo'n idee dat zeer wordt aanbevolen en gebruikt, maar dat nog steeds in vele situaties perfect is om als verstopplek te dienen voor zaken. Bovendien is het geheel er veiliger op en is het bruikbaarder wanneer de dubbele bodem kan worden vergrendeld.

Er zijn vele plekken en manieren die perfect zijn om als verstopplek te gebruiken. Die plekken variëren uiteraard, dat is afhankelijk van hoe het huis is ingedeeld en gebouwd, maar kan je evengoed nieuwe plekken vinden en bedenken.

Advertisement