Hier zijn 10 ideeën om je huis in te richten met vakantieherinneringen door drijfhout te gebruiken

door Skip

19 Augustus 2022

Hier zijn 10 ideeën om je huis in te richten met vakantieherinneringen door drijfhout te gebruiken
Advertisement

Wat heerlijk om te genieten van je vakantie door op zonovergoten stranden te wandelen! Vaak gebeurt het dat je onderweg talloze zaken aantreft die door de golven zijn meegevoerd naar de kust, zoals bijvoorbeeld schelpen zeesterren, kleine kwallen of kreeften of botten van inktvissen. Eindeloos zijn het aantal stukken drijfhout dat is bijgeschaafd door de zee, die je graag mee zou willen nemen naar huis als vakantieherinnering omdat ze ze zo mooi zijn.

Maar wat doe je er eenmaal mee wanneer je eenmaal thuis bent? Doorgaans verdwijnen ze ergens vergeten in een hoek om vervolgens bij de eerste grote schoonmaak te worden weggegooid. Maar er zijn echter talloze alternatieve, creatieve manieren waarop je hiervan prachtige meubelstukken kan maken, die zorgen voor blijdschap zorgen gedurende de koude winterdagen!

We hebben er 10 van uitgekozen voor jou in dit artikel.

Advertisement

Kleine beeldjes voor op kastjes

Met de kleinste stukken en een lijmpistool kan je prachtige kleine beeldjes maken die een aan zee gerelateerd thema hebben. De ideeën zijn eindeloos: een zeester, visje, zon, schepje, kwal en een kreeft... kijk naar wat je allemaal hebt meegenomen aan spul en laat je inspireren!

Advertisement

Kledinghaken

En wat denk je van een praktische kledinghaak? Voor bij de ingang of in de badkamer. Je kan je hier helemaal uitleven wat de vormen betreft en gaan voor wat jou bevalt! 

Tafellamp

Voor de echte zeeminnende lieden zijn tafellampen van drijfhout uit zee het maximum! Waanzinnig mooi voor nop!

Omlijsting voor spiegels

Van de grootste houtstukken kunnen prachtige omlijstingen worden gemaakt voor spiegels. Zo waan je je op vakantie elke keer dat je 's ochtends wakker wordt!

Schilderijen met zeethemea

Ook in dit geval is de enige beperking je fantasie. Gebruik een lijmpistool en alle materialen die je wilt!

Advertisement

Decoratie voor buiten of binnen

Hoe lijkt een prachtige hanger jou, met versieringen en stukken drijfhout? Kan in de tuin of op het (dak)terras, woonkamer. Als de wind erlangs blaast geeft dat een zeer ontspannend geluid!

Sleutelhanger

Wil je elk moment aan zee worden herinnerd, waarom dan niet een houten sleutelhanger maken? Je kan hem mooier maken door er dingen op te schrijven die je doen denken aan je vakantie of door er op te tekenen! 

Advertisement

Kleine legplanken

De grootste en platste stukken drijfhout kunnen je huis een warme uitstraling geven door er kleine legplanken van te maken waar je kaarsen of fotolijstjes op kan zetten.

Olieverdamper

Als je het heerlijk vindt om door een prettige walm van etherische olie omringd te zijn kan je een verdamper van hout maken... gaat vast mooi worden!

Advertisement

Wandklok

Voor mensen die graag op tijd komen tot slot iets waar zij niet buiten kunnen: een houten wandklok. Makkelijk om te maken, rijk aan herinneringen, en wordt je er blij van, zelfs wanneer je te laat op je werk dreigt te komen!

Het is nog wel even belangrijk om te vermelden dat het verzamelen van drijfhout op het strand alleen is toegestaan onder bepaalde voorwaarden die zijn gesteld per gemeente (zoals bijvoorbeeld wanneer er sprake is geweest van een stormvloed).

Wat vind jij van deze creatieve ideeën?

Advertisement