Love handles: 4 oefeningen die je thuis kunt doen om ze te laten verdwijnen

door Natasja

06 Augustus 2022

Love handles: 4 oefeningen die je thuis kunt doen om ze te laten verdwijnen
Advertisement

We noemen "love handles" die opeenhoping van vet op de heupen en vaak wordt benadrukt door bepaalde soorten broeken of rokken. Haast iedereen heeft er wel last van, zelfs mensen die er niet bijzonder dik uitzien, maar het is vaak een bron van gêne en een van de eerste onvolkomenheden waar men vanaf wil.

Om dit te doen, moet je echter consequent zijn in de bewegingsroutine: het is inderdaad absoluut mogelijk om van de love handles af te komen, maar je moet eerst het viscerale vet hebben weggebrand en vooral een reeks oefeningen integreren die gericht zijn op de zijdelingse spieren van het bovenlichaam, om het hele proces te versnellen. We geven hieronder enkele oefeningen aan.

Advertisement
georgestroke/Reddit

georgestroke/Reddit

Zijdelings opheffen

Neem een paar gewichten (de grootte zal toenemen naarmate je traint, beter om te beginnen met lichte, zelfs een halve kilo) en plaats jezelf met je benen iets uit elkaar, met je armen langs je zij. Gebruik je buikspieren, begin langzaam je armen op te tillen naar de zijkant, tegelijkertijd, totdat je polsen op schouderhoogte zijn, adem uit en breng dan je armen terug langs je zij, opnieuw langzaam.

Als het gemakkelijker voor je is, kun je ook eerst met één arm tegelijk werken, het belangrijkste is dat je je bovenlichaam recht houdt.

Jumping Jack

Voor deze oefening heb je geen gewichten nodig: begin staand, met je benen bij elkaar of bijna bij elkaar en je armen langs je zij. Vanuit die positie moet je je benen spreiden met een hink-stap-sprong, en tegelijkertijd je armen omhoog brengen totdat ze boven je hoofd zijn samengevoegd. Keer terug naar de beginpositie, nog steeds springend, en herhaal de reeks 10 keer.

Advertisement

Dorsale pull-ups

Begin in een staande positie, houd een gewicht in elke hand en breng je armen naar voren, gestrekt voor je bovenlichaam. Kantel je bovenlichaam naar voren, met rechte rug, en buig en hef tegelijkertijd je armen, zodat je ellebogen net boven je schuine rug komen. Strek je armen weer voor je uit in afgemeten bewegingen. Het is aanbevolen om minstens 3 sets van 20 bewegingen te doen.

Wood Choppers

Voor deze oefening (https://www.youtube.com/watch?v=FA3S8CrSOTw) kun je een medicijnbal of ook een halter gebruiken, die je met twee handen stevig vasthoudt.

Begin in een staande positie, met de benen iets uit elkaar. Houd de bal in je handen voor je, til hem dan op (altijd met beide handen vasthouden) door je armen naar rechts op te heffen, met een lichte draaiing van je bovenlichaam, maar zonder je voeten te bewegen. Nu moet je de bal een diagonale beweging laten maken, hem naar beneden brengen naar links, tot aan de buitenkant van de linkerknie: door hem naar beneden te brengen met een vloeiende beweging van het hele lichaam, doe je in feite een squat. Breng de bal terug naar rechts, roterend met het bovenlichaam en ook een beetje met de benen - de linker hiel zal van de grond komen, maar de teen niet.

Doe hetzelfde in de tegenovergestelde richting, 10 keer aan elke kant van het lichaam.

Succes!

Advertisement