9 handige accessoires om in de keuken te hebben om alles sneller en op een leuke manier te doen

door Natasja

08 Augustus 2022

9 handige accessoires om in de keuken te hebben om alles sneller en op een leuke manier te doen
Advertisement

Wanneer je een maaltijd moet bereiden, breng je tijd door in de keuken, en dan moet je altijd alles schoonmaken en opruimen om te voorkomen dat er zich te veel vuil en chaos ophoopt. Vaak gaat het om routinetaken die je in korte tijd en zonder er al te veel bij na te denken kunt uitvoeren, maar soms nemen ze meer tijd in beslag dan je zou willen, en misschien gaat het in de haast niet zoals je zou willen.

In die gevallen is het misschien handig om het juiste gadget te hebben waarmee je een belangrijke taak in de helft van de tijd kunt uitvoeren of op zijn minst zonder te bevuilen of overtollig materiaal te verspillen. Hieronder staan er een paar die online erg populair zijn, en misschien wel iets voor jou zijn.

Advertisement
Amazon

Amazon

Als je bij het snijden van groenten, vlees of vis een reëel risico loopt je vingers te verwonden, dan kun je misschien een snijbestendige handschoen gebruiken om deze noodzakelijke taak uit te voeren zonder bang te hoeven zijn je te snijden.

Advertisement
Amazon

Amazon

Heb je nooit een plek om de opscheplepel neer te leggen terwijl je iets in de pan kookt? Zorg ervoor dat je het altijd bij de hand hebt door de speciale clips te gebruiken waarmee je het direct op de rand van de pan zelf kunt laten rusten.

Amazon

Amazon

Een kantelbare zeef voor groenten maakt de hele handeling veel leuker en gemakkelijker.

Amazon

Amazon

Ook het grondig schrobben van messen bij het afwassen kan soms tot kleine verwondingen leiden. Om dit te voorkomen en tegelijk voor een goede reiniging te zorgen, zijn er speciale borstels.

Amazon

Amazon

Bewaarbakken voor etensresten zijn onmisbaar in huis, maar hoe vaak dwingen ze je niet om te grote porties in te vriezen? Er zijn er ook met handige vakjes, zodat je elke keer de juiste hoeveelheid bij de hand hebt.

Advertisement
Amazon

Amazon

De ideale bondgenoot voor al je salades zou deze snijder kunnen zijn die ook werkt als opscheplepel om alle ingrediënten te mengen. Salades in een handomdraai klaar!

Amazon

Amazon

Net als zo veel andere producten op deze lijst, is deze groentesnijmachine (maar niet alleen voor groenten) een van de meest populaire items op TikTok, waar zo heel veel mensen laten zien hoe ze het gebruiken om allerlei soorten groenten, fruit en meer in een mum van tijd in perfecte vierkantjes te snijden.

Advertisement
Amazon

Amazon

Geen verspilling meer van afwasmiddel: deze dispenser zorgt ervoor dat de spons alleen de benodigde hoeveelheid opzuigt. Pas echter op voor de grootte van het bakje bovenin, want daar passen kleine sponzen in. Niet dat het erg is: je kunt altijd een spons doorsnijden om er twee kleinere van te maken, waardoor de levensduur verdubbelt!

Amazon

Amazon

Als je er niet van houdt om kleine sausplasjes op je bord te hebben, maar graag dipt, gebruik dan geen te grote kommetjes, maar houd de sausjes binnen handbereik van je vork met deze hulpstukken op het bord zelf!

Zitten er voorwerpen tussen die je zou willen proberen?

Advertisement