8 dingen waarvoor het beter is meer geld uit te geven maar te winnen aan kwaliteit, comfort en gezondheid

door Natasja

27 Juli 2022

8 dingen waarvoor het beter is meer geld uit te geven maar te winnen aan kwaliteit, comfort en gezondheid
Advertisement

De impuls om te besparen, telkens wanneer je iets koopt voor het huis of voor persoonlijke verzorging, is sterk. En het is zeker wenselijk om dat te doen wanneer dat kan, om geld, werk en tijd goed te beheren. Er zijn echter producten en goederen die je in het dagelijks leven gebruikt en waaraan je beter meer en zonder enige aarzeling geld kunt uitgeven. Je gezondheid en de kwaliteit van je leven hangen er vaak van af.

Voor sommige zaken zou het echt beter zijn om niet te proberen ten koste van alles geld te besparen en ze in plaats daarvan te beschouwen als rendabele langetermijninvesteringen. Ben je nieuwsgierig te ontdekken wat ze zijn? Laten we er enkele samen bekijken.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Er zijn miljoenen nagellakken te koop. De laatste jaren heeft de mode om nagels te reconstrueren of duurzamer te maken met gel, acryl of semi-permanente nagellak, het aantal soorten nagellak dat kan worden gekocht tot in het oneindige verveelvoudigd. Het aanbod is veel gevarieerder en diverser. En de prijzen zijn ook zeer uiteenlopend. Nagellak is echter een van die producten waarop je beter niet kunt besparen.

Goedkopere nagellakken hebben minder dan uitstekende texturen en borsteltjes, waardoor het resultaat verre van perfect is en de neiging heeft om in korte tijd uit te drogen en te bederven. Als we het daarentegen over welzijn hebben, zijn goedkopere merken vaak geneigd hun nagellak te vervaardigen met goedkope, maar giftige en schadelijke stoffen. Formaldehyde is er daar één van.

Advertisement

Ook voor stijltangen en krultangen kun je het beste kiezen voor kwaliteit, misschien door iets meer geld uit te geven. Je moet vooral voorzichtig zijn met de materialen. Die van staal of teflon beschadigen het haar meestal meer. De voorkeur geven aan keramische apparaten draagt bij tot gezonder en mooier haar, maar ze kosten natuurlijk wel meer.

Pixabay

Pixabay

Geld besparen op tandenborstels kan je beter niet doen. De gezondheid van je tanden en tandvlees hangt ervan af. Tandartsen raden je aan je tandenborstel vaak te vervangen en een tandenborstel van goede kwaliteit te kopen die is afgestemd op de kenmerken van je mond. Beter dan de handmatige en de meest aanbevolen is natuurlijk de elektrische tandenborstel. Het kost meer, maar is een goede investering in mondhygiëne, die essentieel is om gaatjes en tandvleesproblemen te voorkomen.

Pixabay

Pixabay

Goedkope verf gebruiken om muren wit te maken betekent afzien van een goede dekking. Het meest directe gevolg hiervan is dat meerdere verflagen moeten worden aangebracht om een bevredigend resultaat te bereiken. Dit betekent dat je geld zult besparen, maar dat je meer verf zult gebruiken en meer tijd zult verspillen. Uiteindelijk zal er dus geen winst zijn gemaakt.

Hoe goedkoper het afwasmiddel, hoe minder geconcentreerd het is. Als het minder geconcentreerd is, ontvet het niet goed en ben je geneigd veel meer te gebruiken. Het spreekt vanzelf dat besparen op wasmiddel niet zal leiden tot echte besparingen. En, om het nog erger te maken, het zal een grotere impact hebben op het milieu.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Voor minder geld gekochte gloeilampen zullen je op het moment zelf geld besparen, maar op de lange termijn zul je meer uitgeven. Het is zeker dat goedkopere lampen sneller doorbranden en vaker moeten worden vervangen. Dus waarom niet iets duurdere maar duurzame exemplaren kopen? Het loont zeker de moeite.

Pixabay

Pixabay

En schoenen? Nou, schoenen zijn een van de dingen waarin je het meest moet investeren. Schoenen van slechte kwaliteit beïnvloeden het looppatroon en het welzijn van je voeten, benen en rug, en dus je gezondheid in het algemeen. Sommige mensen zeggen dat veel van wat te maken heeft met het welzijn van ons lichaam afhangt van hoe we lopen. En dat moet je echt geloven.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Ook voor een goede laptop is het altijd beter om voor kwaliteit te gaan en toch iets meer uit te geven. Een van de nadelen van computers die te goedkoop zijn, is dat de batterij minder lang meegaat. Het vervangen van de batterij is vrij duur. Het kan dus duurder zijn om de batterij vaak te vervangen dan om van meet af aan een goede PC te kopen.

Denk er dus goed over na. Soms kan een beetje meer geld uitgeven echt het verschil maken!

Advertisement