6 onfeilbare methodes om mieren uit je tuin te houden en je planten te beschermen

door Natasja

24 Juli 2022

6 onfeilbare methodes om mieren uit je tuin te houden en je planten te beschermen
Advertisement

Mieren zijn onschadelijke insecten, maar wanneer ze zich in de tuin vestigen, kunnen ze behoorlijk opdringerig zijn en zich snel elders verspreiden. Ze hebben ook de neiging bladluizen aan te trekken, ten nadele van de planten. Daarom is het, vooral in de zomer, het beste om enkele trucs te gebruiken om ze weg te houden, met behulp van natuurlijke middelen en DIY methoden die gemakkelijk in de praktijk te brengen zijn.

Mierenbestrijders zijn bijvoorbeeld ook veelgebruikte voedingsmiddelen zoals citroen, maar ook azijn en een hele reeks planten, van basilicum tot knoflook, van munt tot lavendel, waarvan mieren de geur niet lekker vinden. Je kunt een aantal van deze ingrediënten aanbrengen in de hoeken van de tuin die het meest door mieren worden veroverd, of ze gebruiken om oplossingen te bereiden die rechtstreeks op de planten kunnen worden gesproeid.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Citroensap verdund in een beetje water zal zowel voorkomen dat mieren naderen als dat ze terugkeren. Het mengsel moet gewoon met een verstuiver worden gespoten op de planten die je wilt beschermen. Je kunt ook een paar schijfjes citroen in de favoriete hoekjes van de insecten leggen.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Munt, basilicum, laurier, knoflook en lavendel verspreiden een geur die mieren beslist onaangenaam vinden. Je kunt ze dus gebruiken om ze uit je tuin weg te houden door ze te planten in de hoeken waar de mieren zich meestal vestigen.

Pixabay

Pixabay

Witte azijn is geweldig voor het schoonmaken van het huis, maar ook als oplossing om mieren uit de tuin te houden. Vul een bakje met een gelijke hoeveelheid azijn en water, giet de oplossing in een verstuiver en spuit deze rechtstreeks op de planten die je wilt beschermen.

Pexels

Pexels

Het is niet alleen een waardevol hulpmiddel bij de huishoudelijke schoonmaak, maar zout blijkt ook uitstekend tegen mieren te werken. Giet het gewoon op de vloer, in bepaalde hoeken, om de insecten te ontmoedigen om dichtbij te komen.

Pixabay

Pixabay

Hier is een ander populair natuurlijk middel om mieren weg te houden, kruidnagel. Je kunt ze in de tuin plaatsen op de plaatsen waar deze insecten zich gewoonlijk ophouden of ze gebruiken om een oplossing te bereiden die op planten kan worden gesproeid. In dat geval giet 1 eetlepel in een halve liter water, breng het aan de kook, laat het afkoelen en giet het in een verstuiver.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

De laatste natuurlijke methode die we voorstellen is koffiedik, dat heel effectief is, hoewel mieren de neiging hebben aan de geur ervan te wennen. Daarom raden we je aan het gebruik ervan af te wisselen met andere middelen. Je kunt het eenvoudigweg in de buurt van plantenpotten plaatsen of in hoeken van de tuin die je het meest risicovol acht.

Het enige wat je hoeft te doen is experimenteren met de methoden die we hebben beschreven en jouw favoriete methode ontdekken.

Advertisement