10, de ene nog beter dan de andere, inspiraties om de tuin te versieren met bankjes voor elke smaak

door Natasja

23 Juli 2022

10, de ene nog beter dan de andere, inspiraties om de tuin te versieren met bankjes voor elke smaak
Advertisement

Een bankje in de tuin is meer dan een plekje waar je op kan gaan zitten: hij kan bijdragen tot de schoonheid van de tuin, maar vooral helpen ervan te genieten.

Zo worden die in de schaduw van een boom plaatsen om op zonnige dagen buiten te ontspannen, terwijl die in een hoek of op een strategisch punt van de tuin de ideale - en vooral comfortabele - plaats zullen zijn om de meest schilderachtige delen van de groene ruimte te bewonderen. Ze kunnen ook ontspanningszones verrijken, waardoor de tuin klaar is om veel mensen te ontvangen. Kortom, het loont de moeite ze zorgvuldig te bestuderen en het exemplaar te kiezen dat het best bij het ontwerp van de woning past. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Een ouderwetse betonnen bank die in de loop der tijd is beschadigd en misschien bedekt is met mos en korstmos: omring hem met planten en hij zal in zijn natuurlijke habitat lijken... En je zult het opnieuw willen gebruiken!

Advertisement

De bakstenen en betonnen kern van een essentieel gevormd bankje kan een klein meesterwerk worden als je hem met gekleurde mozaïeken bekleedt.

Voor een volledig natuurlijke uitstraling, vooral wanneer jet bankje perfect is ingevoegd in een groene omgeving, zijn natuurstenen platen ook een idee om te overwegen.

Een moderner, geometrisch model, gemaakt van hout: de essentiële vormen van deze hoekbank komen mooi uit met de donkere kussens en planten eromheen.

Als er genoeg ruimte is, kunnen er zithoeken in plaats van bankjes worden neergezet.

Advertisement

Metselwerk, vast en zeer sterk, verdient de voorkeur wanneer je duidelijke ideeën hebt over hoe je dat gedeelte van de tuin wil inrichten. Zo kan bijvoorbeeld een hoekbank van beton, maar met een houten zitting, worden gebouwd terwijl de ruimte binnenin leeg blijft, zodat je over kostbare extra ruimte beschikt om alles op te bergen.

De rugleuning wordt een muurtje of een verhoogde plantenbak, en de zitting kan van hout zijn, ook met naast elkaar geplaatste latten: dit zijn kleine accenten die een anders veel anoniemer element in een oogwenk modern en verfijnd maken. En als hij een gebogen vorm heeft, wordt zo'n zitting nog mooier!

Advertisement

Maar ook met stevige houten balken is de zitting van de banken/bloembakken altijd zeer pakkend en comfortabel.

Een bakstenen muur, waarbij een deel van het oppervlak iets verzonken is, zodat het bedekt wordt met hout dat gelijk komt te liggen met de rest van de construcie: hier is een eenvoudige en indrukwekkende bank.

Advertisement

En als de plek waar je vroeger een gewoon bankje neerzette in feite de aangenaamste plek in de tuin is geworden, waarom denk je dan niet aan een comfortabeler constructie, misschien zelfs een hangbank... of een schommelbank!

Wat voor soort bank heb jij het liefst in de tuin?

Advertisement