11 onweerstaanbare accessoires en inrichtingsideeën om je huis nog gezelliger te maken

door Natasja

22 Juli 2022

11 onweerstaanbare accessoires en inrichtingsideeën om je huis nog gezelliger te maken
Advertisement

Voor sommigen mensen is het huis niet veel meer dan een dak waar je 's nachts schuilt om de volgende dag weer actief te zijn. Voor anderen daarentegen is het een toevluchtsoord waar ze veel meer tijd kunnen doorbrengen en vaak zelfs liever verblijven dan de voorkeur geven aan sociale gelegenheden. Wanneer je de tijd neemt om te genieten van de momenten die je thuis doorbrengt, alleen of in gezelschap, groeit de wens om zich uit te rusten met een hele reeks accessoires die het doorbrengen van de dag op de favoriete plaats aangenamer maken.

En deze "huismus" geest is vaak ook de drijfveer om de ene inrichtingsoplossing boven de andere te verkiezen. Ontdek hieronder enkele voorwerpen die het huis steeds meer tot een aangename cocon maken.

Advertisement

Soms is er niets zo bevredigend als wat langer in bed te blijven of er de toevlucht toe te nemen om een goed boek te lezen of een goede film of televisieserie te bekijken. Het bed wordt een ruimte geïsoleerd van de wereld, en misschien kan dit worden benadrukt met luifels: niet per se de traditionele zware, maar ook eenvoudige gordijnen losjes gedrapeerd!

Advertisement

Ook lichtsnoeren zijn erg handig: ze geven een kamer altijd een sprookjesachtige aanblik en kunnen op heel veel manieren worden gebruikt. Ze kunnen een hele muur versieren of er gewoon een lichtspoor trekken, ze kunnen gecombineerd worden met bloemenslingers en kunstplanten, of langs het bedframe lopen of foto's verlichten die aan de muur hangen... De mogelijkheden zijn eindeloos.

De maan, die in haar verschillende fasen van vorm en helderheid verandert, heeft iets eeuwig fascinerends: zou het niet leuk zijn om dat te huldigen met thematische decoraties? Ze zouden bijdragen aan de zachte, magische sfeer van de kamer.

En over sfeer gesproken, deze wordt vaak ook gekenmerkt door de aanwezigheid van geurkaarsen. Het is de moeite waard om voorbereid te zijn met een elektrische aansteker, misschien zelfs een met een mooi ontwerp, om onnodige rook te vermijden.

De andere ontspanningsplaats bij uitstek is de badkamer, vooral als je de wereld even kunt vergeten in een lekker bad. En een speciaal dienblad om alles binnen handbereik te hebben, is erg handig!

Advertisement

En waarom het comfort niet verdubbelen met badkussens? Je zal nooit meer uit het bad willen komen.

Wie niet zonder de verwennerij van zijn of haar favoriete warme drank kan, kan overwegen een kopjeswarmer te kopen voor op het bureau of in de woonkamer!

Advertisement

En naast de vele lievelingsbekers die in de kasten zullen staan, waarom ook niet ook een paar bekers met deksels voor koude dranken? Het is het is het beste alternatief voor de meeneem, gebruik-en-hergebruik papieren exemplaren!

Als je een hoekje vrij hebt in huis, zou het leuk zijn om daar een leeshoekje van te maken. En de ronde fauteuils zien eruit alsof ze geboren zijn voor dit soort ruimtes.

Advertisement

Anders iets dat tussen een sofa en een bed is: het daybed, zoals het in het Engels wordt genoemd.

Of een van die hangstoelen om zachtjes op te schommelen!

En verder dekens, kussens en nog veel meer: kortom, je vindt altijd wel een goed excuus voor een extra aankoop voor je huis!

Advertisement